• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alkaraz saznao put - samo ovako može da bude ispred Novaka: Srbin čeka povratak na prvo mjesto, a Duci mu čuva leđa!

Autor Dragan Šutvić

Težak put će morati da prođe Karlos Alkaraz ako misli da ostane na prvom mjestu ATP liste ispred Novaka Đokovića.

 kako alkaraz može da izgubi prvo mjesto  Izvor: YouTube/BNP Paribas/Eurosport/Screenshot

Počeo je turnir u Majamiju i odmah smo vidjeli senzaciju i to u režiji srpskog tenisera. Dušan Lajović je savladao Endija Mareja, a oči cijelog teniskog svijeta mogle bi uskoro da budu uperene u Srbina. Razlog tome je što se našao na putu prvom na ATP listi!

Nakon osvajanja Indijan Velsa Karlos Alkaraz je započeo 21. nedjelju na vrhu ATP liste i prestigao je Novaka Đokovića. Srbin je sada drugi sa 7.160 bodova, dok mladi Španac ima 7.420. S obzirom da je prošle sezone osvojio turnir na Floridi, sada je Alkarazu neophodno da odbrani titulu kako bi ostao na čelu. A šta kaže raspored, protiv koga mora da igra? 

Prv rival će mu biti 100. igrač svijeta Argentinac Fakundo Banjis koji je savladao kvalifikanta Melinjeni Alveša sa 2:1 u prvom kolu i teško da on može da ugrozi zahuktalog Alkaraza. Ipak već u trećem kolu bi prvi nosilac mogao da ima mnogo teži meč. Tada mu na put dolazi Lajović! Dušan igra u drugom kolu sa domaćim takmičarom Maksimom Kresijem koji je 30. nosilac turnira i ako ga pobijedi najvjerovatnije će se sastati sa Alkarazom. 

U četvrtom kolu mogući rivali španske senzacije su njegov malo stariji sunarodnik Alehandro Davidovič Fokina ili Amerikanci Brenon Nakašima i Tomi Pol. Što se četvrtfinala tiče tu mogu da ga sačekaju specijaista za ovakve podloge Tejlor Fric, Kanađanin Danijel Šapovalov, sedmi igrač sveta Holger Rune ili Dijego Švarcman kome je ipak šljaka osnovna podloga.

U polovini žrijeba gdje je Alkaraz nalaze se i Kasper Rud, Janik Siner, Andrej Rubljov, Akeks Zverev, Roberto Bautista Agut, Grigor Dimitrov i Botik Van de Zandshulp i svi oni su mogući rivali u polufinalu. Što se tiče druge polovine žrokeba u njoj se nalaze Stefanos Cicipas, Danil Medvedev, Hubert Hurkač, Borna Ćorić, Mateo Beretini, Feliks Ože-Aljasim, Karen Hačanov, Lorenco Museti...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC