• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MMA borcu zbog infekcije amputiraju nogu! Otišao na Tajland da trenira, tijelo mu razorila bakterija!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Najteži dani u životu MMA borca koji ima četiri pobjede u profesionalnoj karijeri.

 MMA borac Tim Šulc zbog infekcije ostaje bez noge Izvor: Instagram/timbotmma/printscreen

MMA Borac Tim Šulc (28) iz Australije mogao bi da završi karijeru u profesionalnom sportu zbog veoma teške bolesti koja ga je zadesila tokom priprema. Zajedno sa saborcima Šulc je otputovao na Tajland gdje je trebalo da ima trening kamp u kojem će se pripremiti za naredne mečeve, a sada su prognoze lokalnih doktora da njegova noga mora biti amputirana!

Taj težak zahvat u operacionoj sali posljedica je bakterije stafilokoka, koja je napala organizam MMA borca. Bakterija izjeda potkožno tkivo na njegovoj potkoljenici, a sve je krenulo od tačke kojoj ni on ni saborci iz tima nisu pridavali mnogo pažnje. Ipak, situacija se naglo pogoršala, Tim je hospitalizovan, a zatim je dobio i veoma mračnu prognozu.

"Modrice i izrasline su normalne stvari koje ostaju nakon treninga, ali nakon što smo se vratili s pješačenja, osjetio je jaku bol u cjevanici. Otišao je do doktora i mislili su da ima manji lom kosti. Međutim, sljedećeg dana se srušio kad je pokušavao da ustane iz kreveta pa smo ga odmah prevezli u bolnicu, a noga mu je bila ekstremno natečena", objasnio je Metju Jang Li-Manvar šta se desilo njegovom prijatelju, pa nastavio: "Prvi krug antibiotika nije mu pomogao, a nakon toga su u bolnici rekli da bi trebalo da mu amputiraju nogu. Prebacili smo ga u drugu bolnicu kako bi čuli drugo mišljenje. Izgledno je da će izgubiti nogu u lovu na svoj san."

U međuvremenu je Tim Šulc (skor 4-1) napustio Tajland i vratio se u Australiju zahvaljujući kampanji na internetu u kojoj je prikupljeno više desetina hiljada dolara. Sada se u njegovog rodnoj zemlji očekuje novo mišljenje ljekara. MMA borac i njegovi najbliži se nadaju da bi zdravstvo u rodnoj zemlji, koje je sasvim sigurno na višem nivou nego na jugoistoku Azije, moglo da mu pomogne i da amputacija nije jedina opcija koja je preostala.

"Tim je pregledan u operacionoj sali, a stanje je eskaliralo uz rizik po njegov život ili tijelo. Tim je trenutno pri svijesti i u kritičnom, ali stabilnom stanju. On dobija najbolju moguću njegu i čini se sve da mu se pomogne u ovoj situaciji", napisano je na zvaničnom Instagram profilu MMA borca.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC