• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osjećam li da me Novak posmatra!? Alkaraza ispitivali o Đokoviću, a on se zbunio: Ja gledam njegove mečeve, ali...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Karlos Alkaraz govorio je o Novaku Đokoviću nakon prvog kola Vimbldona.

 Karlosa Alkaraza ispitivali o Novaku Đokoviću Izvor: Wimbledon.com/Printscreen

Novak Đoković i Karlos Alkaraz viđeni su finalisti ovogodišnjeg Vimbldona. Trenutno dvojica najboljih igrača svijeta pobijedila su po jedan meč na "zelenom" grend slemu i to znači da ih još po pet trijumfa dijeli od očekivanog okršaja na Centralnom terenu, ali koliko god svi to željeli da se desi - njih dvojica ne trče pred rudu.

Novinare to ne zanima, pa su na svakoj konferenciji za medije upravo Đoković i Alkaraz tema, pa je Karlitos poslije trijumfa u prvoj rundi protiv Žeremija Šardija dobio serijal pitanja o svom najvećem "izazivaču". Odnosno, bolje rečeno o teniseru koga pokušava da izazove na Vimbldonu pošto je Đoković ipak osvojio četiri titule zaredom na engleskoj travi, a nada se i ukupno osmoj pobjedi pred njihovom publikom.

Novinar je postavio dugačko pitanje Alkarazu kome engleski i dalje "štuca", pa je bilo potrebno dodatno pojašnjavanje kako bi dobili precizniji odgovor na pitanje o Novaku Đokoviću.

  • N: Većina ljudi je ubijeđena da si ti jedini teniser koji može da zaustavi Đokovića na ovom turniru - ti si na putu da se sretneš sa njim u finalu? Osjećaš li njegov pogled svaki put kada si na terenu? Osjećaš li da te posmatra?
  • A: MIslite da li Novak gleda moje mečeve?
  • N: Ne, da li osjećaš pritisak pošto si na putu da igraš sa njim?
  • A: Iskreno, ne osjećam to. Vjerovatno gleda moje mečeve, sigurno prati sve što ja radim. Verovatno to radi. Ali ne vjerujem da je sto odsto fokusiran na moju igru, na moje mečeve, kao da svi pričaju o meni. Ja gledam njegove mečeve, naravno, ali ne cijele. Vjerujem da on isto radi i sa mojima.
  • N: Prošlo je nekoliko nedjelja od kada si izgubio na Rolan Garosu poslije grčeva. Šta si u radio od tada sa trenerom kako bi se postarao da se to opet ne desi?
  • A: Kao što sam rekao, glavni razlog grčeva bila je tenzija meča protiv Novaka u polufinalu grend slema. Vjerujem da je iskustvo važan dio toga. Mislim da sam dosta naučio iz tog meča kada sljedeći put budem igrao sa Novakom. Tada će biti drugačije za mene, lakše ću se nositi sa pritiskom, bolje nego što je to bilo na Rolan Garosu. Pričao sam o tome i sa Fererom, to je pritisak, tenzija. Ne mogu da igram kada je takva tenzija. Ali, biće to drugačije sada.
  • N: Vidjeli smo Federera sa kraljevskom porodicom. Ovdje je i Đoković protiv kog možeš da igraš u finalu, a Nadal je povrijeđen. Osjećaš li se kao nasljednik ove generacije i možda pomalo srećno jer nisu bili tvoji protivnici kada si počeo da igraš tenis?
  • A: Iskreno, ne osjećam još da sam najbolji u mojoj generaciji. Tu su i Siner i Rune. Igraju sjajno, Rune vodi protiv mene u međusobnim, imao sam sjajne mečeve sa Sinerom. Jednostavno ne osjećam da sam još najbolji, ima mnogo sjajnih mladih igrača i podijelićemo u budućnosti sjajne momente.

Podsjetimo, Novak Đoković će danas oko 18 časova igrati protiv Džordana Tompsona u drugom kolu Vimbldona, a Alkaraz još čeka ime svog drugog protivnika jer je meč Milera i Rinderneša juče prekinut.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC