• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković kontroliše sve što radim! Novinari ponovo ispitivali Alkaraza o Novaku: "Ja to radim, ali vjerovatno i on"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Karlos Alkaraz ponovo je na konferenciji za medije najviše pričao o Novaku Đokoviću.

 Karlos Alkaraz o Novaku Đokoviću Izvor: Profimedia/John Patrick Fletcher

Karlos Alkaraz pobijedio je Žeremija Šardija (Francuska) u prvom kolu Vimbldona (6:0, 6:2, 7:5) i poslije toga je ponovo najviše pričao o Novaku Đokoviću. Na konferenciji za medije novinare je najviše zanimalo šta ima da kaže o srpskom igraču, šansama u Londonu, nedavnom duelu sa Rolan Garosa...

Prvo je govorio o svom meču i dešavanjima sa terena. "Zadovoljan sam svojom igrom i nivoom koji sam pokazao, to mi daje dodatno samopuzdanje. Moj glavni cilj je da osvojim turnir, pun sam samopouzdanja", počeo je Alkaraz i tako još jednom svima potvrdio da hoće da sruši Novaka, aktuelnog šampiona.

Za razliku od mnogih mečeva koji su odgođeni zbog kiše, Španac je uspio da završi svoj duel.

"Rekao bih da oni koji mogu da igraju na terenima pod zatvorenim krovom imaju više sreće. Ne moraju da čekaju da kiša prestane, to je neka vrsta prednosti. Za mene je dobro što sam mogao da završim i što ne moram da čekam, pratiću da vidim hoće li moj sljedeći rival završiti danas."

Potom su novinari prešli na pitanja o Novaku.

"Mnogi kažu da si ti jedini koji može da zaustavi Novaka ovdje, ne možete da se sretnete prije finala, da li osjećaš da te prati?", glasilo je pitanje.

"Mislite da li gleda moje mečeve? Ne osjećam kao da su sve oči uprte ka meni. Vjerovatno Novak gleda moje mečeve i kontroliše sve što radim. Vjerovatno to radi. Međutim, ne osjećam da je 100 odsto fokusiran na moju igru i mečeve. Kao da svi pričaju o meni. Ja gledam njegove mečeve i to je očigledno, ali ne cijeli meč. Rekao bih da i on radi isto."

Neizostavna tema bio je polufinalni okršaj u Parizu u kom je Karlos imao grčeve i ogromne probleme sa tim.

"Glavni razlog grčeva bila je tenzija, napetost. Nisam do tada imao takvo iskustvo, naučio sam mnogo za sljedeći meč i rekao bih da će biti drugačije. Boriću se sa pritiskom na drugi način, pričao sam sa trenerom Huanom Karlosom Fererom i znamo da je to do pritiska i do te tenzije."

Nije se složio sa konstatacijom da je on nasljednik Federera, Nadala i Novaka.

"Ne smatram sebe najboljim igračem u svojoj generaciji. Tu su Siner, Rune, igraju na visokom nivou. Holger vodi protiv mene, imao sam sjajne mečeve sa Janikom. Ponavljam, ne osjećam da sam najbolji u svojoj generaciji, ima ovdje mnogo dobrih igrača sličnih godina i radujem se što ćemo dijeliti sjajne momente, to je sve što mogu da kažem u ovom momentu."

Za kraj je upitan i o Rodžeru koji je bio na Centralnom terenu i gledao mečeve, dok je Karlos svoj duel igrao na terenu broj 1.

"Poslije meča sam uzeo telefon i vidio sam sve te priče, objave i da je Rodžer bio ovdje. Malo sam bio ljubomoran, jer želim da gleda neki od mojih mečeva. Volio bih da pričam sa njim, bilo bi to nevjerovatno za mene, nadam se da ću ga sresti više od jednog puta", zaključio je Alkaraz.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:57
Povreda Alkaraz
Izvor: Eurosport
Izvor: Eurosport

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC