• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVAK JE KAO DŽORDAN I MESI, ALI DŽABE MU! Tekst koji je podigao buru: Đokoviću, jednu titulu nikad nećeš osvojiti

Novak Đoković nikada neće uspjeti da pridobije navijače kao Federer i Nadal piše irski "Independent"

 Irski Independent o Novaku Đokoviću Izvor: Profimedia

Novak Đoković piše istoriju, uzeo je 23 grend slem trofeja, napada i 24. na ovogodišnjem Vimbldonu. Igra protiv Huberta Hurkača u osmini finala i hoće po osmi put da slavi na londonskoj travi. Irski list "Independent" napisao je tekst o toj temi pod naslovom "Jedna titula koju Đoković nikada neće dobiti na Centralnom terenu".

Jasno je odmah na šta se misli, tačnije, da opisuju odnos između Noleta i publike.

"Srpska legenda i dalje ne uspijeva da pridobije navijače, to je bitka od koje mora da odustane. Vjerovatno osjeća da zaslužuje aplauze, ovacije i sve što mu sljeduje u slučaju da po osmi put osvoji najveći teniski turnir na svijetu. Sve ono što dobija Rodžer Federer koji je došao na Vimbldon, privukao svu pažnju i dobio sve ono čemu Novak teži", navodi se na početku teksta.

Pohvalili su Novaka, uporedili su ga sa Vudsom, Mesijem i Džordanom. "Unikatna je privilegija sjediti u pres loži Centralnog terena i gledati kako srpski maestro igra, gledati sportsku perfekciju, nešto što je mnogima samo san. Zamislite Tajgera Vudsa u svom najboljem izdanju, Majkla Džordana u zenitu, Lionela Mesija kada mu se igra, e to vam je verzija 2023 Novaka Đokovića na teniskom terenu. Ako osvojii Vimbldon na US Open ide sa šansom da postane prvi čovjek od Roda Lejvera koji će osvojiti sva četiri slema u sezoni. Pričamo o čovjeku koji će karijeru završiti vjerovatno kao najbolji ikada, ali takmičenje u popularnosti ne može da dobije."

Novinarka Trejsi Ving je trenutno u Londonu i prati mečeve srspskog asa.

"Poslije svakog kola na ovogodišnjem Vimbldonu ista tema je mogla da se čuje svuda - Novakova bitka sa publikom. Oni ne mogu da ga prihvate kao ono što jeste - ultimativni teniski šampion. Češće čujemo ovacije za njegove protivnike, kao da njih prate cijelog života, iako je realnost da vjerovatno navijači za mnoge od njih nisu čuli do meča sa Novakom. Istina je da nikada neće biti voljen i da mu se neće diviti kao Federeru ili Rafi Nadalu. Odluka da se ne vakciniše izazvala je burne reakcije, borio se protiv sistema. Pozicija koju je zauzeo još od kada je bio dijete, klinac koji je odrastao u ratnom području. Spreman je da se bori sa svakim ko mu stane na put, ujedno je to i jedan od razloga njegovog pobjedničkog mentaliteta."

Na kraju poentiraju sa onim što je ujedno i najvažnije... "Geniji u sportu često uspijevaju da pobjede sve te koji su skeptični, ali je Đoković izuzetak od tog pravila. Moraće da se zadovolji sa tim da je najbolji teniser svih vremena", zaključuje se u tekstu.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:46
Novak Đoković se naljutio
Izvor: Twitter/ElkNat877
Izvor: Twitter/ElkNat877

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

BL

Novak je kompletan sportista, humanista. Karakter. To pomenuta dvojica nisu. Put genija nije lak. Sjetimo se Tesle. Naučnik zahvaljujući kojem imamo tehnološke mogućnosti, a koji je za života osporavan i otežavan mu rad. Novak je dovoljno mudar da ne troši energiju na to da osvoja obožavaoce. On ide svojim putem..

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC