• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fetel: Treba mi pobjeda

Vozač Red Bula samokritičan poslije treće uzastopne trke bez pobjede. "Moramo da budemo pametniji do kraja sezone", poručuje.

 Fetel: Treba mi pobjeda Izvor: MONDO

Početak sezone u Formuli 1 nagovještavao je dosadnu, godinu lišenu neizvjesnosti.

Branilac titule prvaka svijeta Sebastijan Fetel letio je u svom Red Bulu, dobio je šest od osam prvih trka. Imao je ogromnu prednost. Tek su vozači Meklarena Luis Hamilton i Dženson Baton razbijali monotoniju.

Tako je bilo sve do trke u Velikoj Britaniji. Fernando Alonso, pa potom ponovo Hamilton (u Njemačkoj) i Baton (i Mađarskoj), priprijetili su Red Bulu i Fetelu, koji je zapao u probleme.

Njegova prednost istopila se na 83 boda, doduše ispred klupskog

Poredak na tabeli poslije 11 trka sada je ovakav: Fetel 234 boda, Veber 149, Hamilton 149, Alonso 145, Baton 134.

Dakle, ništa još nije riješeno u Formuli 1. Poslednja trka u Mađarskoj pokazala je da Melaren može itekako da bude konkurentan Red Bulu.

"Probali smo da pobijedimo, imali smo šansu, ali je nismo iskoristili. Moramo da vidimo gdje griješimo. Vidjeli smo kako se stvari mogu brzo preokrenuti. Fer je priznati da su u posljednjih nekoliko trka Meklaren i Ferari pokazali da su napravili korak naprijed. A na nama je da vidimo zašto", rekao je Fetel, koji je bio drugi na Hungaroringu.

Vozač Red Bula je kritičan i prema sebi i prema ekipi.

"Moramo da pođemo od sebe. Ima još dosta stvari koje treba naučiti, savladati i poboljšati. To mora da nam bude cilj i u prvoj narednoj trci i do kraja šampoinata. Ne treba da gledamo druge, već prije svega sami sebe", istakao je Nemac.

"Mislim da smo napravili pomake na bolidu, osjetio sam to na trci u Njemačkoj. To jeste bio korak naprijed, ali ja sam u Mađarskoj startovao da pobijedim, a ne da budem drugi ili treći. Trebalo je da budemo pametniji. U narednoj trci moramo da napadnemo i probamo da pobijedimo", poručio je 24-godišnji Fetel.

Dobra strana ovogodišnjeg šampionata je što su tri tima ravnopravni. Red Bul, Meklaren i Ferari imaju konkuretne bolide. Red Bul je do sada sakupio 383 boda, Melaren ima 280, a Ferari 215.

Meklaren i Ferari su gladni osvajanja pol-pozicija, i naravno pobjeda. Čeka nas uzbudljiv drugi dio sezone.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC