• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONTREAL: Dodig "spakovao" Nadala

Hrvat pobijedio Nadala i omogućio Novaku da uveća prednost na ATP listi u odnosnu na Španca.

 MONTREAL: Dodig "spakovao" Nadala Izvor: MONDO

Srpski teniseri igrali su odlično u drugom kolu Mastersa u Montrealu. Uspješnost - tri od tri. Ali, odlično veče imale su i komšije Hrvati.

Hrvatski teniseri napravili su najveća iznenađenja, a kao senzacija izdvaja se uspjeh 26-godišnjeg Ivana Dodiga, koji je savladao drugog tenisera svijeta Rafaela Nadala 2:1 (1:6, 7:6(5), 7:6(5).

Dodig, 41. igrač na ATP listi, hrabro se suprotstavio mlađem, ali daleko iskusnijem Nadalu. Španac je lako dobio prvi set, međutim, onda je uslijedio snažan otpor Dodiga za koji Nadal nije imao rješenje. Oba seta koja su pripala Hrvatu završena su u tajbrejku - 7:5.

Zanimljivo da je Rafa u trećem setu vodio 3:0 i kod rezultata 5:3 servirao za meč, ali ni to mu nije bilo dovoljno za trijumf.

Nadalu je meč u Montrealu protiv Dodiga bio prvi poslije poraza u finalu Vimbldona od Novaka Đokovića. Poslije gren slema u Londonu Španac je ostao bez prvog mjesta na ATP listi.

Nadal je prošle godine izgubio u polufinalu od Endija Mareja. Na istom stepeniku i Rodžer Federer je bio bolji od Noleta.

Hrvatska će kao i Srbija u trećem kolu imati tri predstavnika. Pored Dodiga dalje su prošli Ivo Karlović, koji je pobijedio njemačkog kvalifikanta Filipa Pečnera 6:7(0), 7:6(2), 7:6(6), odnosno Marin Čilić, koji je sa 6:3, 6:4 eliminirao 16. nositelja, Argentinca Juana Martina del Potra.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC