• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONTREAL: Novak igra koliko treba

Đoković pobijedio Marina Čilića 7:5, 6:2 posle sat i 35 minuta i plasirao se u četvrtfinale.

 MONTREAL: Novak igra koliko treba Izvor: MONDO

Prvi od dva srpsko-hrvatska duela u trećem kolu Rodžers kupa u Montrealu dobio je, naravno, Novak Đoković.

Najbolji teniser svijeta i šesti put, u isto toliko mečeva, pobijedio je Marina Čilića - 7:5, 6:2. Za to mu je trebalo sat i 35 minuta.

U četvrtfinalu će se sastati sa pobjednikom duela Gael Monfis (5) - Viktor Troicki (12).

Pred Novakom su tri prepreke da u još jednoj kategoriji uđe u istoriju. Nikada ranije "broj jedan" svjetskog tenisa nije osvojio turnir neposredno poslije krunisanja. A Đoković je 25. vladar. Poslije Troickog ili Monfisa, očekuju ga vjerovatno Federer ili Conga u polufinalu, a onda ko zna, Berdih, Fiš...

Marin Čilić je ostao na jednom osvojenom setu protiv Đokovića. Napadao je Hrvat, morao je da igra agresivno, zbog čega je napravio više "vinera", ali i više neiznuđenih grešaka.

Utisak je da Novak Đoković još ne igra svom snagom, onako kako je stigao do vrha svjetskog tenisa i do trofeja na Vimbldonu. U prvom setu se mučio sa Nikolajem Davidenkom, a i sa 29. igračem svijeta je dugo igrao "egal".

Kao da nisu igrali 50 minuta. A onda je Novak došao do prve brejk lopte, ujedno i set lopte iako je Čilić imao 30:0. Osvojio je srbin četiri uzastopna poena - 7:5.

Čilić je u dobroj formi, što je dokazao neočekivano lakom pobjedom nad Huanom Martinom Del Potrom u prethodnoj rundi. Potvrdio je to i na startu drugog seta protiv Novaka - došao je do tri brejk lopte, ujedno i jedine na meču. Đoković je dvije spasio odličnim servisima, a kod treće je Hrvat pogrešio poslije 28 razmijenjenih udaraca.

Onda se 24-godišnji Beograđanin razigrao. Imao je šest brejk lopti, dve je iskoristio, od kojih je posljednja ujedno bila i meč lopta. Tada je Hrvat napravio duplu servis grešku - 6:2.

Ukoliko dođe do srpskog derbija u četvrtfinalu, biće to 11. megdan Novaka i Viktora, koji je slavio samo jednom, u njihovom prvom duelu, u Umagu 2007. Ako Francuz bude bolji od Troickog u trećem kolu, sa Đokovićem će se sresti sedmi put i pokušaće prvi put da ga pobijedi.

(MONDO, foto Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC