• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONTREAL: Maestralni Janko

Janko Tipsarević plasirao se u polufinale pobjedom nad Tomašom Berdihom 6:4, 6:4. Za finale će se boriti sa Mardijem Fišom.

 MONTREAL: Maestralni Janko Izvor: MONDO

Janko Tipsarević je ostvario najveći uspjeh u karijeri - prvi put se plasirao među četiri najbolja na turniru Masters serije.

Treći reket Srbije je do polufinala Rodžers kupa u Montrealu stigao trijumfom nad Tomašom Berdihom - 6:4, 6:4.

Tipsarević još nema titulu iako je bio učesnik četiri ATP finala. Od petog ga deli još jedna pobjeda, nad Mardijem Fišom.

Jedini nenosilac u četvrtfinalu Rodžers kupa je zasluženo savladao devetog tenisera svijeta, jer je igrao sjajno, baš kao i tokom celog turnira u Montrealu kada su pred njim padali Alehandro Falja, Fernando Verdasko i Ivan Dodig.

Za treću pobjedu u karijeri nad Tomašom Berdihom trebalo mu je sat i 28 minuta (Čeh je bio bolji dva puta, ali na čelendžerima).

O dominaciji Beograđanina svjedoči i statistika - napravio je više "vinera" (22-18) i znatno manje neiznuđenih grešaka (18-26). Plenio je Tipsarević i mentalnom snagom, kada je uspijevao da odigra najbolje što može u važnim trenucima, a i načinom na koji je meč priveo kraju.

Sa brejk loptama prvi se suočio Janko, i to sa tri "vezane" - 0:40 već u četvrtom gemu. Međutim, strahovitim servisima nije ostavio ni trunku nade protivniku - 2:2.

Šansa se ukazala i srpskom teniseru, kod 3:3, pošto je Berdih servirao slabije nego inače. Tipsarević je nije iskoristio, inače odličan ritern tada je zakazao - pogodio je mrežu.

A onda je Tipsarević u devetom gemu počeo Čehu da vraća servise kao iz topa. I napravio je brejk bez izgubljenog poena! Preostalo mu je da "odservira" prvi set. Tada su nastali problemi.

Seriju poena prekinuo je sa dvije duple servis greške i od 30:0, stiglo se do 30:30. Onda je Janko i peti put promašio servis, a Čeh je razornim forhendom obezbijedio sebi i četvrtu brejk priliku. Ipak, Berdih je tada rivalu uručio poklon - zicer je poslao u mrežu...

Poslije 49 minuta Janko je šestim asom došao do 6:4.

Nije 24. teniser svijeta menjao ritam. Ciljao je i pogađao linije i u drugom setu, Berdih se i dalje hvatao za slamke, tražio je čelendže i, kao po pravilu, griješio. Dobru igru Tipsarević je krunisao vođstvom od 2:1 uz brejk prednosti.

Srbin je u pet gemova na svoj servis u drugom setu izgubio samo tri poena! I to samo jedan otkako je načinio brejk. I to dovoljno govori zašto je sedmi nosilac zasluženo poražen.

U subotu od 21 sat Janko Tipsarević će se peti put sastati sa Mardijem Fišom, koji je u čudnom meču sa čak 15 brejkova pobijedio Stanislasa Vavrinku - 6:3, 6:7, 6:0.

Amerikanac, trenutno osmi igrač svijeta, tri puta je bio bolji od Janka, koji je dobio samo njihov prvi duel, u Sidneju 2009. Iste godine Fiš se revanširao u Madridu, zatim slavio i na Vimbldonu, a onda 2010. i u Pekingu.

Ali, sada Janko Tipsarević igra u životnoj formi...


(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC