• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONTREAL: Nole "osvetio" Troickog

Đoković za samo 73 minuta protiv Monfisa, u četvrtfinalu turnira u Montrealu, dokazao zašto je najbolji na svijetu.

 MONTREAL: Nole "osvetio" Troickog Izvor: MONDO

Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira Masters serije u Montrealu. Nole je rano jutros u četvrtfinalnom meču savladao Francuza Gaela Monfisa sa 2:0 u setovima - 6:2, 6:1.

Prvi teniser svijeta pokazao je zašto je trenutno bez premca u "bijelom sportu". Ne samo da je ubjedljivo trijumfovao, već je sedmoplasiranog sa ATP liste prosto počistio sa terena nakon 73 minuta maestralne igre.

Đoković je u ovom meču demonstrirao tenis kakav se rijetko viđa, zbog čega je zaslužio prave ovacije na tribinama, a rival mu iskreno čestitao. Prosto se poigravao sa Monfisom, vraćao naizgled neuhvatljive lopte, a poene osvajao čudesnim udarcima sa svih dijelova terena.

Sedma pobjeda nad Francuzom u isto toliko međusobnih okršaja ne da nije dolazila u pitanje, već se činilo da Monfis neće osvojiti više od dva gema koliko mu je pošlo za rukom u prvom setu. Francuski teniser razoružan je već u šestom gemu prvog seta, kada je Đoković napravio brejk za 4:2, da bi potom osvojio osam gemova zaredom i doveo rivala na ivicu pravog debakla.

Monfis je ipak uspio da smanji na 5:1 u drugom setu i to je bilo sve od njegovog daljeg otpora, jer siloviti Đoković nije imao milosti za više, pa je u šampionskom stilu okončao neravnopravnu borbu za 51. pobjedu u 2011. godini.

Srbin će u borbi za finale ukrstiti reket sa drugim Francuzom, Žoom-Vilfredom Congom, a to će biti repriza polufinala Vimbldona, gdje je Đoković veličanstvenom pobjedom preuzeo svjetski tron od Španca Rafaela Nadala, kojeg je kasnije srušio u finalu.

Protiv veoma neugodnog Conge, trenutno 16. na ATP listi, Đoković ima negativan bilans, jer je u dosadašnjih osam duela slavio samo tri puta.

Na turniru u Montrealu, koji se igra za nagradni fond od 2,43 miliona dolara, drugi polufinalni par čine Janko Tipsarević i Amerikanac Mardi Fiš.

(Tanjug, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC