• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MMA borac bez oka pobijedio na UFC debiju ! Novo rusko čudo u oktagonu - poslije OSAM operacija!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U ranoj fazi karijere doživio je tešku povredu, a nakon čak osam operacija Šarabutin Magomedov je izgubio oko.

 Šarabutin Magomedov debitovao pobjedom u UFC Izvor: Instagram/shara_bullet77/printscreen

Na spektakularnom MMA događaju UFC 294 kao jedna od borbi koje su najavljivale okršaj Islama Mahačeva i Aleksandera Volkanovskog svijet je mogao da vidi novo dagestansko čudo! Šarabutin Magomedov (29) debitovao je u najjačoj svjetskoj organizaciji i odmah upisao veliku pobjedu odlukom sudija, a ono što ga izdvaja od kolega koje inače ulaze u oktagon je njegov vid - prije nekoliko godina gotovo je potpuno oslijepio na desno oko i imao je čak osam operacija.

Čak ni savremena medicina i najbolji ljekari nisu mogli da pomognu borcu iz Rusije, koji je u ranoj fazi karijere izgubio desno oko. Napravio je dvogodišnju pauzu zbog toga, a cijeli proces bio je izuzetno bolan za momka koji je svojevremeno važio za jednog od najtalentovanijih boraca na svijetu. Iako dolazi iz Dagestana, on nije samo rvač već i izuzetno dobar udarač, zbog čega su ga fanovi širom svijeta čekali na velikoj MMA pozornici.

"Bilo je operacija tokom kojih su mi davali injekcije, kada su moje oči posebno mučene. Doktor je rekao da se najgora stvar koja može da se desi vašem oku već desila. Dakle, mogao sam da treniram poslije toga", rekao je Magomedov i dodao: "Bilo je potrebno mnogo novca, ali u to vrijeme sam bio pod starateljstvom roditelja. Bio sam u teškoj situaciji, nisam trenirao dvije godine, nisam se borio. U principu, možete podijeliti cijelu moju karijeru prije i poslije ove povrede. Poslije toga sam se sabrao, prijatelji su vjerovali u mene i sve je bilo u redu."

Ovo je Šara Magomedov, koji je prije debija u UFC najpoznatiji bio po skandalu u tržnom centru, gdje je pretukao čovjeka:

Profesionalna karijera Šarabutina Magomedova počela je u decembru 2017. godine, a "Metak" je odmah pokazao snagu. Svog prvog rivala savladao je u prvoj rundi, poslije samo nekoliko desetina sekundi, a trijumfi su počeli da se nižu kako su se ređali i mečevi za Rusa. Upisao je još tri pobjede prije nego što je napravio trogodišnju pauzu, a zatim se šampionski vratio u oktagon i nastavio da razbija rivale u različitim organizacijama.

Meč protiv Bruna Silve bio mu je debi u UFC organizaciji, ali i njegova 12. pobjeda u profesionalnoj karijeri, iz isto toliko borbi. Uz to, odradio je i pet revijalnih mečeva i u svakom od njih bio je bolji od svojih rivala. On je Šarabutin "Metak" Magomedov, momak bez oka, sa ogromnim srcem i nova MMA zvijer iz Rusije!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC