• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SKIJANJE: Zbog dopinga - zatvor

Bivši austrijski skijaški trener osuđen na zatvorsku kaznu od 15 mjeseci, od čega godinu dana uslovno, jer je sportiste snabdjevao doping sredstvima.

 SKIJANJE: Zbog dopinga - zatvor Izvor: MONDO

Majer (54) uhapšen je 2009. godine pod optužbom da je snabdjevao sportiste doping preparatima u periodu od 2005. do 2009. godine.

Ranije je Međunarodni olimpijski komitet zabranio Majeru da prisustvuje Zimskim olimpijskim igrama u Torinu 2006. godine, kao i Igrama u Vankuveru 2010, zbog učešća u skandalu sa transfuzijom krvi na Igrama u Solt Lejk Sitiju 2002.

Majer je ipak, prisustvovao Igrama u Torinu jer su ga Austrijanci izabrali za glavnog trenera kros kantri tima. Zbog toga je MOK od italijanske policije zatražio da se izvrši racija u hotelima u kojima su odsjeli austrijski takmicari u kros kantriju i bijatlonu.

Testirano je desetoro austrijskih skijaša, pod sumnjom da su dopingovani, ali antidoping test je pokazao negativan rezultat i oni su oslobođeni optužbe.

Austrija je 2008. godine usvojila zakon kojim je snabdjevanje dopingom proglašeno krivičnim djelom za koje je predviđena zatvorska kazna.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC