• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SINSINATI: Jelena otpisala Skjavone

Najbolje rangirana srpska teniserka revanširala se Italijanki za poraz na Rolan Garosu i prošla u četvrtfinale - 6:3, 5:7, 6:4.

 SINSINATI: Jelena otpisala Skjavone Izvor: MONDO

Jelena Janković plasirala se među osam najboljih na jednom turniru, prvi put u poslednja tri mjeseca.

Ona je u teškom meču savladala osmu teniserku svijeta, Frančesku Skjavone, mada je imala odličnu šansu da završi posao u dva seta i tako poštedi sebe daljeg utroška energije.

Jelena je dobila prvi set (6:3) poslije vođstva od 4:0, dok je u drugom imala 5:4 i servirala za pobjedu. Pri rezultatu 30:30 uputila je odličan servis, ali je Skjavone dobro reternirala i i potom majstorskim lob udarcem stigla do 30:40.

Jankovićeva se iznervirala, izgubila taj gem, a onda i naredna dva, za izjednačenje na 1:1 u setovima.

Srpska igračica našla se u psihološki teškoj situaciji, ali je isplivala iz krize i poslije velike borbe dobila dvostruku uzastopnu finalistkinju Rolan Garosa (šampionka 2010).

"Protiv Frančeske nikada nije lako, ona je jedan od najvećih boraca na WTA Turu. Morala sam da dam sve od sebe, posebno u trećem setu. Borila sam se za svaki poen i uspjela da pobijedim. Meč je trajao više od dva i po sata, tako da sam baš umorna", rekla je Jelena.

Na ruku joj ide satnica, pošto će četvrtfinale sa Kineskinjom Šuaj Peng (15. na svijetu) igrati u 1.00 po centralnoevropskom vremenu, kada i Novak Đoković sa Gaelom Monfisom.

Džej Džej "tukla" je Peng u prvih šest međusobnih okršaja, ali je ova uzvratila 2009. godine u Pekingu i zimus na Australijan openu.

Ako pobijedi, u polufinalu ide na Andreu Petković ili Nađu Petrovu, dok su u drugom delu žrijeba parovi Zvonareva - Hantuhova i Šarapova - Stosur.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC