• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković dogurao do 55:1

Prvi reket svijeta protiv Štepaneka (6:3, 6:3) nastavio seriju pobjeda, a poslije meča priznao da mu se uopšte nije igralo.

 Đoković dogurao do 55:1 Izvor: MONDO

Nije lako Novaku Đokoviću da se motiviše za okršaje sa znatno slabijim protivnicima. Nekada to izgleda dobro, kao protiv Amerikanca Harisona, ali nekada je baš teško za gledanje.

Radek Štepanek u drugom setu se dva puta vraćao iz brejka zaostatka (1:1, 3:3), da bi Novak smogao snage i prije svega koncentracije da osvoji naredna tri gema i privede meč kraju.

"Bio je to spor, prilično ružan meč. Naiđe takav dan, kada ti se uopšte ne igra tenis... Međutim, pošto ne volim da gubim, morao sam da pobijedim. To osjećanje mi daje motiv i kada mi ne ide", rekao je Novak.

Njegov skor u 2011. godini sada je 55:1, uključujući 31:0 u mečevima odigranim na tvrdoj podlozi.

U noći između petka i subote (1.00) sastaće se u četvrtfinalu Sinsinatija sa Francuzom Gaelom Monfisom, kojeg je prije sedam dana u "Montrealu" počistio sa terena - 6:2, 6:1.

"Očekujem da će moj prvi servis bolje funkcionisati. Odigrao sam mnogo mečeva i normalno je da svi elementi moje igre nisu na 100 odsto. Važno je imati ispravan stav, izaći na teren u pozitivnom raspoloženju i biće sve u redu".

Mada proljetos nije uspio da izjednači najbolji start sezone u istoriji tenisa (Džon Mekinro 42-0), Novak bi, ako nastavi da pobjeđuje ovim tempom, mogao da ugrozi drugi rekord prgavog Amerikanca, a to je skor 82-3 na nivou čitave sezone.

Neće biti nimalo jednostavno, ali Nole turnir po turnir ide ka tome. Njegov procenat dobijenih mečeva (98,2) trenutno je iznad Mekinroovih 96,5 odsto.

Uostalom, evo šta je o Đokovićevim rezultatima izjavio Rafael Nadal.

"Ovo što on radi je jako, jako teško. Ima bolju sezonu nego što sam ja imao 2008. Možete samo da mu čestitate".

(MONDO, foto: FoNet/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC