• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SINSINATI: Novak na mišiće, Jelena bez borbe!

Srbija će imati predstavnike u polufinalu muškog i ženskog singla u Sinsinatiju. Đoković- Berdih oko 21 čas, Janković - Petković kasno noćas.

 SINSINATI: Novak na mišiće, Jelena bez borbe! Izvor: MONDO

Novak Đoković nastavio je svoju seriju pobjeda na sjevernoameričkoj turneji, pošto je u četvrtfinalu turnira Masters serije uspio da preokrene rezultat protiv Francuza Gaela Monfisa - 3:6, 6:4, 6:3.

Rival u subotnjem polufinalu biće mu Tomaš Berdih, kog je prošle nedjelje u Montrealu eliminisao Janko Tipsarević, ali se Čeh brzo oporavio i u petak poslao na tribine Rodžera Federera.

Prvi će na teren Mardi Fiš i Endi Marej od 19 časova, a Novak i Berdih ne prije 20.30, ali vjerovatno nešto kasnije.

Jelena Janković trebalo je da se sastane sa Kineskinjom Šuaj Peng, međutim, ova joj je učinila uslugu, predavši meč zbog povrede kuka. Pravi poklon za Džej Džej poslije napornog duela sa Frančeskom Skjavone u prethodnom kolu!

Imaće vremena da se potpuno oporavi za polufinale sa Andreom Petković (11. na WTA listi), sa kojom je ove godine odigrala dva duga i neizvjesna meča (u Majamiju i Štutgartu) i oba puta izgubila sa po 2:1, uprkos osvajanju prvog seta.

"Biće opet teško. Ona je u formi, ali i ja se osjećam dosta dobro i želim da nastavim da igram svoju igru. Neka pobijedi bolja", rekla je Jelena.

Prvo polufinale Zvonareva - Šarapova počinje u 1.00 poslije ponoći po centralnoevropskom vremenu, Jelena i Andrea igraće nakon toga.

Da tradicija ne mora da znači ništa, pokazalo se u meču Đokovića i Monfisa. Sedam dana ranije, Novak je u četvrtfinalu Montreala deklasirao Francuza (6:2, 6:1) i popravio skor u međusobnim susretima na 7:0.

Ipak, Monfis je u noći između petka i subote mnogo bolje parirao favorizovanom Srbinu, kojem je ponovo falilo motiva i koncentracije. Novak je neuobičajeno mnogo griješio, često prvi gubio strpljenje u razmenama sa osnovne linije, dok je Monfis igrao prilično agresivno za svoje (defanzivne) standarde.

U prvom setu "brejknuo" je Novaka čak dva puta, dok srpski as nije iskoristio nijednu od svojih pet prilika.

Ni u drugom nije krenulo najbolje, mada je Đoković prvi oduzeo servis protivniku (3:2). Monfis je odmah uzvratio, preokrenuo na 3:4, ali se ispostavilo da je tu bio početak njegovog kraja.

Iako se i dalje mučio da realizuje brejk, odnosno gem lopte, Novak je uzeo tri gema zaredom, izjednačio na 1:1 u setovima i kasnije slavio zahvaljujući boljoj fizičkoj spremnosti i šampionskom samopouzdanju. Francuz je ukupno načinio 44 neiznuđene greške.

"Imao sam svoje šanse već u prvom setu, ali nisam te poene odigrao na najbolji način. Monfis je igrač koji vam ne daje puno prilika, međutim, sredinom drugog seta su stvari počele da se okreću u moju korist. Zaigrao sam bolje i na kraju ostvario dobru pobjedu", izjavio je Đoković, čiji je skor u 2011. godini 56:1.

Monfis je mogao samo da žali za propuštenom prilikom da se proslavi, u danu kada su pali i Nadal i Federer.

"Ovo mi je bila jedna od najboljih prilika da pobijedim Novaka, jer stvarno nije igrao posebno dobro. U Montrealu je bilo nemoguće dobiti ga, ovog puta sam mogao to da uradim..."

Đoković se sa Berdihom sastao sedam puta i izgubio samo jednom, u polufinalu Vimbldona 2010.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC