• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (Gran pri): Jak otpor Ruskinjama

Ženska reprezentacija Srbije vodila je u pretposljednjem kolu sa 2:1 u setovima, ali je aktuelni prvak svijeta bio mnogo bolji u završnici meča.

 ODBOJKA (Gran pri): Jak otpor Ruskinjama Izvor: MONDO

Kolo prije kraja trećeg vikenda Gran prija za 2011. godinu, srpske odbojkašice nisu osigurale plasman na završni turnir u Makau (24-28. avgusta), ali su veoma blizu cilja.

U subotu su u Tokiju poražene od Rusije, ali tek poslije pet setova, što znači da su izabranice Zorana Terzića osvojile dragocjeni bod - 2:3 (13:25, 25:21, 25:22, 17:25, 8:15).

Iako bez Jovane Brakočević i sa limitiranom ulogom kapitena Jelene Nikolić, "plave" su šampionkama svijeta uzele dva seta i zaprijetile iznenađenjem.

Međutim, previše su griješile u četvrtom i petom dijelu meča.

Rusija je u četvrtom setu imala čak 18:11, Srbija smanjila na 18:15, a onda propustila priliku da poentira iz kontre i izvrši još veći pritisak na protivnika. Uslijedila je jedna servis greška, jedan loš prijem i bilo je jasno da će se igrati "taj-brejk".

U petom setu su se srpske odbojkašice dobro držale do 3:3, nakon čega je na servis stala fenomenalna Jekaterina Gamova, a Ruskinje serijom od 7:0 rešile pitanje pobjednika.

Terzićeve izabranice imaju ukupan skor 5-3 i 17 bodova, što bi trebalo da bude dovoljno za mjesto među sedam najboljih, koliko uz domaćina Kinu ide na završni turnir.

Rival u nedjelju, u posljednjem kolu, biće Koreja, koja takođe pretenduje da ode na F8.

SRBIJA: Lazarević, Malagurski 23, Krsmanović 6, Malešević 1, Molnar 15, Antonijević 1, Vesović, Ognjenović 2, Nikolić 5, Ninković 3, Rašić 18, Popović. Protivničkih grešaka: 14.

RUSIJA: Borisenko 6, Mahno 8, Kuzjakina, Bukrejeva, Gončarova 14, Fatejeva 5, Morozova 9, Gamova 26, Starceva, Kabešova, Merkulova 14, Matijenko. Protivničkih grešaka: 25.

(MONDO, foto: FIVB)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC