• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SINSINATI: Novak za novi trofej!

Berdih servirao za 1:0 u setovima, Đoković uspio da mu oduzme servis i izjednači na 5:5, a zatim i preokrene na 7:5. Uslijedila je predaja češkog tenisera...

 SINSINATI: Novak za novi trofej! Izvor: MONDO

Novak Đoković u nedjelju uveče će igrati protiv Endija Mareja za desetu titulu na 11 turnira, na kojima je učestvovao u 2011. godini!

Najbolji svjetski teniser je u polufinalu Mastersa u Sinsinatiju osvojio prvi set protiv Tomaša Berdiha (7:5), nakon čega ga je protivnik iznenadio odlaskom kod glavnog sudije, a zatim pružanjem ruke i odlaskom u svlačionicu.

Ne baš onako kako želi svaki pravi sportista, a pogotovo šampion Novakovog kalibra, ali je pobijedio.

Popravio je ovogodišnji skor na 57:1, odnosno na 7:1 u karijeri protiv Berdiha, koji ga je savladao samo u polufinalu Vimbldona 2010.

U finalu će se sastati sa Britancem Endijem Marejom, koji ga je "tukao" u finalu Sinsinatija 2008, dok je u meču za titulu naredne godine Đoković izgubio od Rodžera Federera.

Marej je u prvom polufinalnom duelu savladao aduta domaće publike Mardija Fiša - 6:3, 7:6.

Novak protiv velikog prijatelja iz Škotske ima pozitivan skor (6:3), a ove godine su u polufinalu Rima odigrali meč koji će se dugo pamtiti.

Kao i na većini mečeva ove nedjelje, srpski as je i protiv Berdiha djelovao pomalo psihološki ispražnjen.

Prvi je stigao do brejk lopti, pri vođstvu od 2:1, ali ih nije iskoristio, da bi mu Čeh uzeo servis u (po mnogima prelomnom) sedmom gemu i zatim poveo sa 5:3. Nole je smanjio, Berdih servirao za set, ali nije izdržao pritisak.

Đoković je stigao do 15:40 i realizovao drugu šansu, tako što je Berdih napravio dvostruku servis grešku. Na 5:5 odigrao je najbolji gem večeri, sa četiri lako osvojena poena, a istu stvar ponovio je i na Berdihov servis - 7:5.

Tu je priči došao neočekivani kraj... Berdih je drugu nedjelju zaredom ispao od srpskog tenisera, prošle nedjelje u Montrealu u sjajnoj partiji ga je dobio Janko Tipsarević.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC