• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SINSINATI: Srpski trio napada!

Đoković otvara finalnu seriju protiv Mareja u 18.30 časova, Janković - Šarapova u 22 sata, Zimonjić u dublu oko 21.30.

 SINSINATI: Srpski trio napada! Izvor: MONDO

Ljubitelji tenisa, naročito u Srbiji, u nedjelju uveče imaće priliku da baš uživaju.

Najbolji srpski teniseri boriće se za čak tri titule na turniru u Sinsinatiju.

Novak Đoković igraće u finalu protiv Endija Mareja, Jelena Janković boriće se za trofej sa Marijom Šarapovom, a priliku da se okiti titulom imaće i Nenad Zimonjić u finalu dubla sa Majklom Ljodrom, koji će igrati protiv Indijaca Maeša Bupatija i Leandera Paesa.

Đoković je ocijenio da će duel protiv Britanca biti neizvjestan.

"Marej je odličan teniser i nezgodan protivnik. Mijenja ritam tokom meča i snažno udara, tako da će finale biti zaista izjednačeno", izjavio je Đoković poslije polufinalnog susreta sa Tomašem Berdihom, kojeg je Čeh predao poslije prvog seta i vođstva Srbina 7:5.

"Mareja veoma dobro poznajem. Mislim da ni on ni ja nismo dovoljno fizički spremni, ali pošto se radi o finalu ovako značajnog turnira vjerujem da ćemo obojica sigurno pružiti maksimum", rekao je Đoković, dodajući da mu je dobrodošlo što je duel protiv Berdiha trajao neočekivano kratko.

"Smatram da će u prednosti biti onaj koji prvi nametne odgovarajući ritam",
zaključio je Đoković.



Finale u Sinsinatiju između Đokovića i Mareja biće njihov jubilarni deseti međusobni duel, a najbolji teniser svijeta ubjedljivo vodi - 6:3.

Ove godine Novak je slavio dva puta - u finalu Australijan Opena i polufinalu turnira u Rimu, i to oba puta u tri seta, čime je prekinuo Marejev niz od tri prethodna trijumfa.

Duel Đokovića i Mareja igra se od 18.30 časova.

Jelena Janković će se u finalu ženskog turnira u Sinsinatiju sastati sa Marijom Šarapovom, koja je eliminisala Veru Zvonarovu (2:6, 6:3, 6:3).

Srpska teniserka bila je bolja od Andree Petković iz Njemačke - 7:6, 6:1.

"Veoma sam srećna što sam stigla do finala u Sinsinatiju, koji sam osvajala 2009. godine. Zadovoljna sam i zbog pobjede. Andrea je bila bolja u posljednja dva susreta, tako da sam igrala veoma dobro. Ovo je velika pobjeda za mene", rekla je Jankovićeva.

Ona je i uoči ulaska u polufinale izjavila da ne osjeća pritisak u pohodu na titulu ili plasmana na WTA listi, već samo želi da se skoncentriše na teren, napreduje i da vrati svoju staru igru.

Baš po tom receptu trebalo bi da odigra i protiv Šarapove.

Ruskinja u njihovim međusobnim duelima vodi 5-1, a posljednji duel odigrale su još 2009. u finalu Tokija, kada je slavila Šarapova.

Jelena je ove godine igrala samo jedno finale, krajem februara u Montereju, i izgubila od Anastazije Pavljučenkove.

"Nismo igrale dugo, ali bez obzira na to moraću sve vrijeme da igram najbolje kako bih dobila meč. U finalu Jelena uvijek igra dobro", izjavila je Šarapova uoči meča sa Jankovićevom.

Ona je dodala da se njih dvije odlično poznaju, tako da neće biti skrivenih aduta.

"Poznajemo se od kada smo bile djeca. Odrasle smo zajedno na Floridi i trenirale u istoj grupi. Odigrale smo mnogo mečeva i veoma dobro poznajemo igru jedna druge. Ona je odlična igračica, bila je najbolja na svijetu, a to nije šala", istakla je Šarapova, sedma igračica svijeta, koja je ove sezone osvojila turnir u Rimu, i izgubila finale na Vimbldonu.

Meč Jankovićeve i Šarapove zakazan je za 22 časa, a Nenad Zimonjić i Majkl Ljodra u borbu za trofej krenuće pola sata ranije.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC