• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATLETIKA: "Stotka" ostala i bez Pauela

Trka na sto metara u Daeguu biće oslabljena izostankom najbržih spritnera svijeta. Od trojice najboljih ove sezone samo je Bolt u konkurenciji.

 ATLETIKA: "Stotka" ostala i bez Pauela Izvor: MONDO

Asafa Pauel odustao je zbog povrede od trke na sto metara na Svjetskom prvenstvu, koje se od 27. avgusta do 4. septembra odbržava u južnokorejskom Daeguu.

Jamajčani je sa 9,78 sekundi vlasnik najboljeg rezultata sezone u ovoj disciplini. Pauela već nekoliko nedelja muči povreda prepona, zbog koje je odustao od nastupa na mitingu Dijamantske lige u Londonu. Bol ga muči još od mitinga u Budimpešti (30.jula), gdje je "stotku" pretrčao za 9,86 sekundi.

"Asafa Pauel je zvanično povučen sa spiska učesnika trke na sto metara u Daeguu. On i dalje osjeća bol u preponi koji se prvi put javio u Budimpešti. Asafa je pokušao na sve načine da se spremi za trku sezone, ali nije uspio. Veoma je razočaran zbog toga, ali i dalje vjeruje da će moći da pomogne svojoj štafeti na sto metara", navodi se u saopštenju jamajčanskog tima.

Kvalifikacije za sto metara počinju prvog dana šampionata (u subotu), dok je štafeta predviđena za kraj prvenstva. Ljekarski tim Jamajke ocijenio je da su 28-godišnjem sprinteru potrebna još četiri dana za oporavak.

Pauel je na u Daegu važio za najvećeg konkurenta aktuelnom svjetskom šampionu i rekorderu, svom zemljaku Juseinu Boltu, s obzirom da je u maju u Lozani trčao - 9,78 sekundi.

Bolt, koji se takođe zbog oporavka od povrede ne nalazi u najboljoj formi, imaće olakšan posao da odbrani zlato osvojeno prije dvije godine u Berlinu. Pored Pauela u trci na sto metara neće učestvovati i drugi veliki konkurent najbržeg čovjeka planete - Tajson Gej. Amerikanac je operisao kuk.

Jamajčanin Stivi Malings i Amerikanac Majk Rodžers otpali su sa Svjetskog prvenstva jer su bili pozitivni na doping testu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC