• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijem za srpske tenisere u Njujorku

Povodom početka US Opena ambasador Srbije u Vašingtonu Vladimir Petrović priredio je u Njujorku prijem za najbolje srpske tenisere.

 Prijem za srpske tenisere u Njujorku Izvor: MONDO

Prijem je priređen u okviru stadiona Artur Eš, na Flašing Medouzu, u njujorškom predgrađu Kvins, na čijim terenima će srpski teniseri imati priliku da se bore za titulu na jednom od četiri najprestižnija turnira na svijetu.

"Iskoristili smo priliku da uoči početka US Opena napravimo prijem za naše najbolje tenisere sa Novakom Đokovićem na čelu, pružimo im podršku, ali i da istovremeno promovišemo Srbiju, družimo se sa našim ljudima i da dovedemo ugledne američke biznismene koji su zainteresovani za ulaganje u našu zemlju", izjavio je ambasador Petrović.

Pored Novaka Đokovića, najboljeg tenisera svijeta, glavni gosti bili su Jelena Janković, Viktor Troicki, Janko Tipsarević i Bojana Jovanovski.

Novak Đoković, koji je do sada dva puta igrao u finalu US Opena, rekao je kako je prošle godine baš u Njujorku počela njegova fantastična serija.

"Ovdje sam dva puta bio u polufinalu i dva puta u finalu. Mislim da je moja sjajna serija počela baš ovde prije 11 mjeseci, tada sam odigrao odličan turnir, pobijedio Federera u polufinalu, a zatim poslije velike borbe izgubio od Nadala u finalu", rekao je Đoković.

On je dodao da je rano prognozirati da li bi i ove godine opet mogao da stigne do završnice, iako će se maksimalno potruditi da opet učini.

"Polako, ima mnogo da se igra do polufinala. U žrijebu je 128 tenisera, svi imaju ambicije, ali ja se nadam najboljem", istakao je najbolji teniser svijeta.

Sa velikim ambicijama u Njujork je doputovala i najbolja srpska teniserka Jelena Janković, takođe bivša finalistkinja US Opena.

"Spremna sam, dobro raspoložena i jedva čekam da počne turnir. Nemam šta da krijem, moj cilj ovdje je uvijek borba za titulu", rekla je Jankovićeva.

Među zvanicama bilo je pripadnika srpske zajednice u SAD, ali i dosta američkih biznismena, koji su iskoristili priliku da za uspomenu ponesu fotografiju sa najboljim teniserima Srbije.

Skupu su prisustvovali i fudbaler Dejan Rambo Petković, košarkaš Marko Jarić, kao i
šef srpske diplomatije Vuk Jeremić.

Prijem je organizovan treći put, a već ranije je potvrđeno da to nije samo vid podrške srpskim igračima, već i dobra prilika za promociju Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC