• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Troicki pao poslije 220 minuta

Viktor Troicki vodio 1:0 i 2:1 u setovima, propustio tri meč lopte i izgubio od Alehandra Falje - 6:3, 3:6, 6:4, 5:7, 5:7.

 US OPEN: Troicki pao poslije 220 minuta Izvor: MONDO

Za razliku od Janka Tipsarevića, Viktor Troicki nije stigao do drugog kola US opena iako je protiv Alehandra Falje vodio 1:0 i 2:1 u setovima, imao i tri meč lopte...

Ipak, poslije maratona i tri sata i 40 minuta borbe 15. nosilac je poražen od 119. igrača svijeta - 6:3, 3:6, 6:4, 5:7, 5:7.

Išao je Troicki ka pobjedi u četvrtom setu, vodio je 4:1, a onda je Kolumbijac dobio šest od narednih sedam gemova. U međuvremenu, kod 5:4, Troicki je imao tri brejk lopte, ujedno i meč lopte, ali ih nije iskoristio.

U odlučujućem setu Viktor se izvukao kod 4:4 zahvaljujući prvim servisima iako je bilo 15:40. Ali, nije uspio da se spasi u istoj situaciji na 5:5. Kasnije je Falja „odservirao“ pobjedu – 7:5.

Troicki je napravio čak 64 neiznuđenje greške, uz 44 direktna poena, dok je taj odnos kod Kolumbijca bio znatno bolji – 47 neiznuđenih grešaka i 40 „vinera“. Falja je iskoristio šest od 22 brejk lopte, a Troicki pet od 13.

Tako je 25-godišnji Beograđanin drugi uzastopni turnir završio u prvom kolu, jer ga je prethodno Fabio Fonjini savladao na startu u Sinsinatiju. Prije toga, Troicki je izgubio dobijen meč, baš kao protiv Falje, u četvrtfinalu turnira u Montrealu od Gaela Monfisa...

Troicki je i prošle godine zaustavljen na startu US opena, tada je bio poražen od Novaka Đokovića. Treće kolo 2008. godine mu najbolji rezultat na posljednjem gren slemu sezone.

Falja će se u drugom kolu sastati sa Tomijem Hasom. Nijemac je bio bolji od Francuza Džonatana Deznijea de Vejžija, koji je u posljednjoj rundi kvalifikacija eliminisao Iliju Bozoljca - 6:3, 6:4, 6:7, 6:1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC