• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Partizan, možda, u Jadranskoj ligi

Partizan bi mogao da "uskoči" u Jadransku ligu umjesto Katara, ali je još sve pod znakom pitanja. Igor Milanović za MONDO: "Koči nas Jadran iz Herceg Novog".

 VATERPOLO: Partizan, možda, u Jadranskoj ligi Izvor: MONDO

Evropski šampion u vaterpolu, beogradski Partizan blizu je učešća u regionalnoj, Jadranskoj ligi.

Odustajanjem crnogorskog Katara otvorila se opcija da najjači srpski klub svih vremena već od ove sezone učestvuje u ligi sa najbooljim hrvatskim i crnogorskim klubovima, kao i sa vaterpolo silom, italijanskim Pro Rekom i slovenačkim Koperom.

Ali...Još nije sve završeno.

To nam je u srijedu uveče rekao trener Partizana Igor Milanović, izražavajući uvjerenje da će tim kojeg je odveo na krov Evrope u Rimu, igrati u ligi koja će, po kvalitetu i snazi, možda biti jača i od Evrolige.

"Ima volje i kod Hrvata i kod Slovenaca i kod Italijana. Iznenadilo nas je što je Jadran iz Herceg Novog protiv. Ali, vjerujem da ćemo to prebroditi", bilo je sve što je Milanović mogao da nam kaže o eventualnom učešću crno-bijelih u Jadranskoj ligi već od sezone 2011/12.

Jadransku lige čine hrvatski klubovi: Mladost, Jug, Primorje, POŠK, Mornar i Šibenik, potom crnogorski: Jadran, Primorac i Budva, italijanski Pro Reko i Koper iz Slovenije.

Takmičenje počinje 17. septembra, a titulu brani hercegnovski Jadran.

Ako bi Partizan ušao u Jadransku ligu u 1. kolu igrao bi u Rijeci protiv Primorja, trenutno možda i najjačeg hrvatskog kluba. Ovog ljeta u Primorje su došli hrvatski reprezentativac Petar Muslim i Ivan Buljubašić, kao i crnogorskog reprezentativni golman Zdravko Radić, kao i bivšeg hrvatski reprezentativac Anđelo Šetka.

Primorje ima iu dvojicu mađarskih reprezentativaca Danijela i Deneša Vargu, Španca Havijera Garsiju Gadeu, potom Frana Paškvalina, Samira Baraća...

Zagrebačka Mladost ovog ljeta dobila je najveće pojačanje iz sopstvenih redova - uspjela je da zadrži kapitena srpske reprezentacije Vanju Udovičića, kao i hrvatskog reprezentativnog golmana Josipa Pavića. Ostao je i iskusni centar Igor Hinić. Dovela je Rumuna Kozmina Radua, najboljeg strijelca minulog Svjetskog prvenstva, kao i odličnog španskog reprezentativca Blaja Malaraha.

Dubrovački Jug je ostao bez Sandra Sukna (prešao u Pro Reko), ali i dalje ima tim za svaki respekt. Vratio se Frano Karač, ostali su hrvatski reprezentativci Maro Joković, Andro Bušlje, Pavo Marković, golman Frano Vićan...

A od ove sezone u Jugu će igrati i kapiten crnogorske reprezentacije Nikola Janović.

O snazi i sastavu Pro Reka zaista je besmisleno trošiti riječi. Pomenimo samo srpske reprezentativce: Filipa Filipovića, Andriju Prlainovića, Duška Pijetlovića...

(P. V. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC