• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LUDILO ČETIRI SKAKAONICE - Nijednom nije pobijedio, a osvojio pehar!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Po treći put u karijeri Rjoju Kobajaši je osvojio turneju Četiri skakaonice!

 Rjoju Kobajaši osvojio turneju Četiri skakaonice Izvor: Profimedia/IMAGO

Imamo novog šampiona Četiri skakaonice, a to je Rjoju Kobajaši! Japanac je po treći put u karijeri uspio da osvoji ovo prestižno takmičenje nakon što je to uspevao da uradi u sezonama 2018/19 i 2021/22. Nakon godine pauze u kojoj je prošle godine Halvor Egner Granerud bio pobjednik sada se vratio na tron. 

Nakon što je u prva tri takmičenja bio drugi sada je iskoristio jako loš skok Andreasa Velingera u prvoj seriji i zacementirao je na kraju prvu poziciju na tabeli. Japanac je poslije pobjede u kvalifikacijama skočio najbolje i u prvoj seriji i poslednjim skokom na turneji je i Bišofshofenu četvrti put bio drugi i tako je trijumfovao. 

Štefan Kraft je sa dva sjajna skoka uspio da pobijedi i bude prvi, a tim skokom je s obzirom da je u prvom skoku izuzetno podbacio Jan Herl uzeo treće mjesto na turneji, iza drugoplasiranog Andreasa Velingera. Na postolje u Bišoshofenu se popeo i Anže Lanišek kao treći. 

Posljednji put je neko ko nije pobijedio ni na jednoj pojedinačnoj skakaonici osvojio Novogodišnjju turneju u sezoni 1998/99 kada je Martin Šmit dva puta bio prvi, jednom Noriaki Kasai i jednom Andreas Vidhelcl, a ukupni pobjednik bio je Jane Ahonen.  Sada se Kobajaši izjednačio sa Bjornom Virkolom, Helmutom Rehnagelom i Kamilom Stohom sa po tri osvojene Novogodišnje turneje. Jens Vajslog ima četiri, a Jane Ahonen pet pehara.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC