• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Regionalna liga bez sponzora

Dugo najavljivana Regionalna liga za rukometaše (SEHA), koja bi trebalo da startuje 10. septembra i prije početka naišla je na neočekivane probleme.

 RUKOMET: Regionalna liga bez sponzora Izvor: MONDO

U Zagrebu je održan sastanak predstavnika klubova koji bi trebalo da učestvuju u Regionalnoj ligi na kome su oni upoznati sa tim da marketinška agencija "Digitel Komunikacije" nije našla generalnog sponzora, iako se na to bila obavezala.

"Klubovima je ponuđeno da sami finansiraju putovanja i sve troškove do početka iduće godine, kada bi navodno trebao biti potpisan ugovor sa generalnim sponzorom, te bi se nadoknadila ta uložena sredstva. Svim učesnicima je ostavljen rok od 48 časova da odluče o tome da li to prihvataju ili ne, a klubovi su tražili da do tada marketinška agencija "Digitel komunikacije" da garanciju da će pokriti troškove, koje će klubovi imati do nove godine", istakao je direktor Borca m:tel i član Upravnog odbora Regionalne lige za rukometaše Boris Đogo.

Kako prenosi "Glas Srpske" na sjednici Upravnog odbora banjalučkog kluba razgovaralo se o ovoj temi, ali gotovo je sigurno da nekadašnji evropski prvak iz "Gospodske ulice" igrati u ovom takmičenju.

Međutim takva situacija nije u nekim drugim klubovima. Nastup dva srpska kluba, Partizana i Crvena zvezde, te sarajevske Bosne zbog teške finansijske situacije doveden je u pitanje, ali će mnoge stvari biti jasnije u petak, do kada se klubovi moraju izjasniti.

Ukoliko sve bude kako je planirano u prvom kolu, koje se igra 10. septembra sastaće se: Borac m:tel (BiH) - Vardar (Makedonija), Lovćen (Crna Gora) - Tatran Prešov (Slovačka), Crvena zvezda (Srbija) - Nekse (Hrvatska), Zagreb (Hrvatska) - Partizan (Srbija), Izviđač (BiH) - Sutjeska (Crna Gora), Metalurg (Makedonija) - Bosna (BiH).

Generalni sekretar Rukometnog saveza BiH Smajo Karačić ogorčen je činjenicom da su klubovi samo desetak dana prije početka takmičenja upoznati sa tim da sami moraju snositi troškove do početka iduće godine.

"Kao što je poznato RS BiH bio je našao za generalnog sponzor "Šparkase banku", koja je prihvatila da finansira ligu na godišnjem nivou u iznosu od 600.000 do 800.000 evra. Tada su predstavnici RS Hrvatske rekli da je to malo novca i obavijestili da će pronaći sponzora, koji će dati mnogo veći iznos. Ali, sada praktično uoči početka lige kažu da za sada to ne mogu ispoštovati. Postavlja se pitanje ko klubovima može garantovati da će se troškovi i tada isplatiti",
naglasio je Karačić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC