• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Novak nastavio teror

Novak Đoković došao do trećeg kola US opena pošto je "razbio" Argentinca Karlosa Berloka.

 US OPEN: Novak nastavio teror Izvor: MONDO

Najbolji teniser svijeta izgubio je dva gema u drugom kolu US Opena: Novak Đoković - Karlos Berlok 6:0, 6:0, 6:2.

Kada se tome doda i gem izgubljen u prvom kolu (Niland predao kod 0:6, 1:5) dobija se fascinantan podatak - u uvodna dva meča protivnicima je prepustio ukupno tri gema!

Berlok se u noći između četvrtka i petka upisao tek u 15. gemu. Situacija na terenu dobro znana - Novak ne prepušta gotovo nijedan poen, a protivnici gotovo bez daha pokušavaju da ostvare makar nešto i publici daju do znanja da se maksimalno trude.

Upravo to je radio i Argentinac, ali bez uspjeha. Svjestan da je Novak nesavladiv, a uz pomoć publike koja je gotovo molila Noleta da mu prepusti makar jedan gem, Berlok je razgalio ljubitelje tenisa u trećem setu kada je počeo da izvodi egzibicione poteze. Sa tribina je dobio veliku podršku, Đoković je prihvatio "igru" i meč je poprimio neobičnu završnicu, u kojoj su na kraju svi uživali.

I sam Novak priznao je da je bilo veoma zanimljivo, dok je Argentinac, 74. igrač svijeta, rekao da je pokušao da igra najbolji tenis, ali da to nije vrijedilo, jer je "protivnik sa druge planete".

"Kad je publika počela da se uključuje u meč osjećao sam se sjajno, to nam je baš bilo potrebno. I Berlok je tada zaigrao bolje, davao je sve od sebe da se vrati u meč, osvojio nekoliko direktnih poena i podigli smo igru na viši nivo", rekao je Đoković istakavši da bez obzira na to ko se nalazi sa druge strane mreže "uvijek ima želju da pobijedi" .

Đoković je ispričao da mu je prilikom izlaska sa terena jedan gledalac tražio reket "želeći da naplati" to što je meč trajao samo 90 minuta.

"Rekao mi je, slušaj, platio sam 100 dolara, a ti si igrao samo sat i po, daj bar nešto drugo, daj bar reket", rekao je Novak.

Đoković je tako ostvario 59. pobjedu u 2011. godini, uz samo dva poraza i propustio priliku da se upiše kao tek drugi igrač na US Openu, koji je ostvario ubjedljivu pobjedu od 6:0, 6:0, 6:0.

Jedini takav trijumf zabilježio je Ivan Lendl 1987. kada je "počistio" Berija Moara.

Naredni protivnik Novaka Đokovića biće Nikolaj Davidenko, koji je eliminisao Potita Staraćea - 6:2, 6:4, 7:5.

Novak se sa Davidenkom, trenutno 39. igračem svijeta, sastao šest puta u karijeri, i dobio četiri meča. Posljednji duel odigrali su ove godine u Kanadi, a Đoković ga je dobio sa ubjedljivih 2:0.

Nenad Zimonjić i Majkl Ljodra bili su uspješni u konkurenciji dublova. Pobijedili su američki par Majkl Rasel - Donald Jang 7:6, 7:6.

Srpski i francuski teniser, koji su su na turniru postavljeni za treće nosioce, u drugom kolu igraće protiv Španca Nikolasa Almagra i Argentinca Maksima Gonzaleza.

(MONDO, foto Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC