• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija sedma u Evropi: "Delfini" iskalili bijes na oproštaju od Zagreba

"Delfini" završili učešće u Hrvatskoj. Vrijeme je za Svjetsko prvenstvo.

 Srbija sedma na Evropskom prvenstvu u vaterpolu Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije završila je Evropsko prvenstvo u vaterpolu pobjedom protiv Rumunije 18:7 u utakmici za sedmo mjesto. "Delfini" su tako napravili neveliki napredak za dva mjesta u odnosu na prošlo Evropsko prvenstvo, kada su 2022. takođe u Hrvatskoj bili tek deveti. S obzirom na kalendar i na to da u februaru stiže Svjetsko prvenstvo u Dohi i posljednja šansa za plasman na Olimpijske igre u Parizu, neće biti vremena, ni razloga predugo analizirati još jedan kontinentalni turnir na kojem "delfini" nisu igrali u borbi za medalje - treći u nizu.

Poslije pobjede protiv Rumunije, izabranici selektora Uroša Stevanovića krenuli su Beograd, na nastavak priprema za turnir u Aziji.

Na turniru u Hrvatskoj, Srbija je zbog katastrofalnog plasmana na prošlom Evropskom prvenstvu počela u nižoj diviziji i igrala je protiv Izraela (22:1), Njemačke (14:6) i Malte (21:4) u grupi, a u osmini finala je pobijedila Francusku 14:10. Potom je četvrtfinale bilo kraj nadanja o medalji, jer je Srbija na penale izgubila od Mađarske (10:10, 4:5), a onda je u razigravanju izgubila od Grčke 10:12 i tako ušla u današnji meč protiv Rumunije.

"Zadovoljan sam kako su momci ušli u utakmicu. Za nas to ima značaj jer nam svaki trening, svaki susret znači da bismo rasli. Sigurno je da nismo zadovoljni sedmim mjestom. Moglo je to da bude mnogo bolje. Vidjeli smo stvari na kojima moramo da radimo da bi bili bolji. Nije tu neki preveliki jaz, ali ima još posla, ima rada i nadam se da će sve doći na svoje mjesto. Sada imamo 15 dana priprema, Moramo da se maksimalno posvetimo treningu, da se podignemo ne samo da bi obezbijedili olimpijsku vizu već i izborili bolji plasman na svjetskom prvenstvu. Momci imaju tri dana da se odmore, počinjemo 20. februara. Sve vrijeme smo u Srbiji, sparingovaćemo sa Francuzima i 2. februara otputovati u Dohu", rekao je selektor Uroš Stevanović.

Srbija je apsolutno dominirala evropskim prvenstvima praktično 20 godina i najpre osvajala zlata zajedno sa Crnom Gorom 2001. i 2003, a potom i samostalno, 2006, 2012, 2014, 2016. i 2018. godine. Nažalost, počev od Budimpešte 2020. naš tim je osvajao peto, deveto i sada sedmo mjesto na Evropskom prvenstvu, koje će za dvije godine biti odigrano u Beogradu.

Srbija – Rumunija 18:7 (5:1, 3:2, 4:1, 6:3)

Bazen Mladost. Sudije: Kolombo (Italija), Burže (Francuska). Igrač više: Srbija 13 (9), Rumunija 4 (2). Peterci: Srbija 1 (1).

  • SRBIJA: Filipović, Mandić 4, S.Rašović 3, Ranđelović, Lazić 4, Radulović 1, Drašović 2, N.Jakšić 1, Vico 1, P.Jakšić, Lukić 1, V. Rašović, Mitrović.
  • RUMUNIJA: Tis,Belenješi, Lutesku 1, Fulea, Vrančeanu 2, Pritesa, Tepelus 1, Nemtu 1, Kolodrovči 1, Đorđesku, Juedan, Vančik 1, Dragusin.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC