• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Partizan na korak od Lige šampiona

Srpski prvak pobijedio AEK 26:25 i plasirao se u finale kvalifikacionog turnira u Prešovu.

 RUKOMET: Partizan na korak od Lige šampiona Izvor: MONDO

Još samo korak dijeli crno-bijele od plasmana u Ligu šampiona. Partizan je na kvalifikacionom turniru u Prešovu pobijedio atinski AEK i plasirao se u finale u kome će se u nedjelju (18 sati) sastati sa Portom.

Prvak Srbije opravdao je ulogu favorita protiv najboljeg tima Grčke, ali poslije neizvjesne završnice - 27:26.

Tim Aleksandra Brkovića sve vrijeme je bio vođstvu. Na startu je poveo 5:0, u 24. minutu imao je 14:9... Atinjani su jurili i smanjivali "minus"...

U 48. minutu bilo je 23:20 poslije čega su Grci stigli na samo gol manjka - 22:23, deset minuta prije kraja. Na istom odstojanju bili su i na 23:24 i na 24:25. Ali, do izjednačenja nisu mogli.

Nenad Maksić je sa penala donio Partizanu 26:24.

Na minut i 12 sekundi prije posljednjeg zvuka sirene isključen je Milošević, a poslije 40 sekundi i Branko Radanović.

Sa dvojicom igrača više AEK je uspio da priđe na gol "minusa", ukrade loptu, ali za preostale tri sekunde nisu mogli do gola. Ostalo je 26:25.

Najefikasniji na meču bio je Bakaukas sa osam golova, a kod crno-bijelih Nemanja Ilić sa pet, četiri je postigao Miloš Kostadinović. Odličan utisak ostavio je i golman Strahinja Milić.

"Počeli smo dobro, ali smo propustili šanse da na vrijeme obezbijedimo pobjedu. Nekoliko puta smo imali pet golova viška i nismo uspjeli da ih sačuvamo. Razlog tome je što imamo mladu i neiskusnu ekipu", ocijenio je trener Brković.

PARTIZAN: Milosević 3, V. Ilić, Mandić 1, B. Radanović 2, S. Radanović, Dimitrijević 3, Maksić 3, Milić (11 odbrana), Radivojević, Džamić, N. Ilić 5, Kostadinović 4, Radovanović, Mešter 3, Marsenić 2, Potić.

AEK: Kafatos (4 odbrane), T. Caosis 4, Kokolodimitris, Papadopulos 4, Georgidis 4, Janopulos 1, Bakaukas 8, Zaharis, Asaridis, Vakalis 4, Koluris (14 odbrana), Kontis, Oikonomu, A. Caosis.

Direktor Partizana Aleksandar Blagojević izjavio je nije trebalo da se brine zbog navijača AEK-a, jer nisu došli u Prešov da bi pravili incidente.

"Kada smo bili na dva sata od Prešova pozvali su nas slovačka policija i organizatori i rekli nam da se u hotelu u kojem je trebalo da budemo smješteni, nalazi grupa navijača AEK-a. Odmah su nas usmjerili u neki drugi hotel iz bezbjednosnih razloga", rekao je Blagojević agenciji Beta.

Prema njegovim riječima, članovi uprave su bili u hotelu sa AEK-om i njihovim navijačima i još juče se uvjerili da "to nije baš tako strašno".

"Bilo je navijača, ali ne u velikom broju. Nijednog trenutka mi se nije učinilo da je atmosfera incidentna i da smo morali da mijenjamo hotel".

On je dodao da je prije utakmice održan sastanak na kojem je insistirano da se navijači Partizana i navijači AEK-a, ako dođu, razdvoje na suprotne strane tribine.

"Bilo je veliko obezbjeđenje na utakmici. Zakonom u Slovačkoj je zabranjeno da policija bude na utakmici, pa su se presvukli u majce predviđene za obezbjeđenje. Bilo ih je više nego navijača".

Direktor Partizana istakao je da je sve vrijeme utakmice navijanje bilo korektno.

"Nije bilo ni blizu incidenta, tako da mislim da su bez potrebe digli preveliku paniku", zaključio je Blagojević.

Porto, koga sa klupe predvodi srpski stručnjak Ljubomir Obradović, do finala je stigao pobjedom nad domaćinom turnira, Tatranom - 29:28.

Bolji iz duela Partizan - Porto biće učesnik Lige šampiona i to Grupe D u kojoj su Kil, Monpelje, PIK Seged, Ademar Leon i Kopenhagen.

(MONDO, foto MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC