• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Novak pleše, i Ana prošla

Petu godinu zaredom Đoković u osmini finala US Opena. Opet pobjeda sa nulom. Preporođena Ana Ivanović.

 US OPEN: Novak pleše, i Ana prošla Izvor: MONDO

Rutinski i bez mnogo napora, Đoković je preskočio još jednu prepreku na US Openu.

Njegova nova žrtva bio je Rus Nikolaj Davidenko - 3:0 u setovima (6:3, 6:4, 6:2). To je bio peti trijumf Đokovića nad Davidenkom, a u narednom kolu rival će mu biti Ukrajinac Alaksandar Dolgopolov, sa kojim do sada nije imao priliku da igra.

Ovo je bila 60. pobjeda Novaka Đokovića u sezoni!

Još jedno odlično izdanje Novaka Đokovića, a 39. igrač na svijetu nije imao rješenja za igru srpskog tenisera.

Davidenko je jedino uspio da uzme Novaku servis u prvom setu (Đokvića vodio 4:2, potom je bilo 4:3), ali je Srbin odmah uzvratio istom mjerom.

U drugom setu, Đoković je napravio brejk u sedmom gem i to je bio odlučujućo trenutak drugog seta. U trećem setu, Đoković već u prvom gemu uzima servis Davidenku i rutinski privodi posao kraju.

Treći set. Davidenko je dao sve od sebe da pokuša da načini preokret, ali je svaki pokušaj bio neuspješan. Nole u prvom gemu oduzima servis Rusu i lagano posao privodi kraju.

Kraj meča Novak je proslavio plešući kod mreže. Zatražio je muziku, a sa razglasa je puštena pjesma "Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now)" grupe C&C Music Factory:

Kasnije je medijima objasnio da je to uradio, jer su ga navijači na tribinama inspririsali:

"Publika u Njujorku, posebno ona koja dolazi na večernje mečeve, zaista je posebna. Oni se zaista unesu u meč i postaju njegov dio. Ovdje ima mnogo zabave. Publika je bučna, u svlačionicama trešti muzika. Svaki grend slem ima nešto specijalno. Vimbldon je tih, sve je bijelo, a ovde je sve zabava i sve u vezi sa tim", rekao je Đoković.

U osmini finala Đoković će u ponedjeljak igrati protiv dvije godine mlađeg Dolgopolova, koji je eliminisao Hrvata Iva Karlovića rezultatom 3:1.

S obzirom na to da je moguće da će se u četvrtifnalu US Opena sastati dvojica srpskih tenisera Đoković i Janko Tipsarević, Novaka su pitali šta misli o tome:

"Iskreno se nadam. Nismo dugo igrali. Janko igra zaista sjajan tenis. To je dokazao u posljednjih par mjeseci, sigurno će biti jako motivisan. Ali, ima još jedan meč do tog četvrtfinala“, rekao je Đoković.

I Ana Ivanović nasavlja pobjednički niz. Ona je pobedila Sloun Stivens iz SAD - 2:0 u setovima (6:3, 6:4) i plasirala se u 4. kolo turnira.

U prvom setu Ana je igrala kako umije, a nešto jači otpor 18-godišnja Amerikanka pružila je u drugom setu.

Ana Ivanović će tako igrati treći put u osmini finala US Opena što je njen najbolji rezultat na ovom turniru - igrača je u istoj fazi i 2007. i 2010. godine.

U borbi za četvrtfinale Ana Ivanović će igrati protiv Venus Vilijams, koja je dobila Viktoriju Azaranko 6:1, 7:6.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC