• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET : Partizan u Ligi šampiona!

Rukometaši Partizana plasirali se u Ligu šampiona pobjedom nad ekipom Porta 32:26. Sjajni Nenad Maksić, ali i cijela ekipa.

 RUKOMET : Partizan u Ligi šampiona! Izvor: MONDO

Ono što nisu uspeli fudbaleri, jesu rukometaši Partizana!

Partizan je napravio veliki uspjeh, plasiravši se u elitno klupsko takmičenje! Crno-bijeli su pružili ljubiteljima rukometa u Srbiji to zadovoljstvo da ove jeseni gledaju ekipe kao što su Kil, Monpelje, PIK Seged, Ademar Leon i Kopenhagen.

Upravo te ekipe igraće sa Partizanom u grupnoj fazi Lige šampiona. Realno i objektivno, srpski šampion je u toj grupi apsolutni autsajder, ali njegovi igrači moći će da uživaju u borbi sa najboljima.

Partizan je do Lige šampiona došao sa kvalifikikacionog turnira u Prešvu, na kojem je najprije pobijedio AEK (26:25), a danas, u odlučujućem meču portugalski Porto 33:26 (17:14).

Crno-bijeli su odigrali odličan meč, u kojem su blistali najiskusniji - Nenad Maksić, koji je postigao čak 10 golova i Vladimir Mandić sa šest.

Trener Porta, nekadašnji strateg Crvene zvezde i Partizana, Ljubomir Obradović rekao je pred ovaj meč da je Porto došao na turnir sa namjerom da se kvalifikuje za LŠ. Ali, nadrmudio ga je mlađi kolega Aleksandar Brković, koji je sjajno pročitao igru portugalske ekipe.

Početak meča nagovijestio je i njegov kraj. Partizan je poveo 3:0 (od toga dva kontranapada), imao je i 5:2, ali je ekipa koju sa klupe predvodi Ljubomir Obradović strpljivom igrom uspijevala da smanji razliku i na polovini prvog dijela dođe do egala (9:9).

Porto je potom poveo (11:10, 12:11), ali Nenad Maksić je držao Partizan sa dva vezana gola sa sedmerca.

Crno-bijeli su potom imali prvi put igrača više na terenu, što su iskoristili da vrate prednost. Na poluvrijeme su otišli sa +3. Da su golmani Partizana, prije svega Strahinja Milić, bili raspoloženiji (imali su samo dve odbrane u prvom delu), ekipa Aleksandra Brkovića imala bi mnogo veću zalihu pred drugi dio meča.

Važan trenutak dogodio se u finišu prvog dela. Tijago Roša je zbog grubog starta (udario Ivana Dimitrijevića po licu), dobio direktan crveni karton. Roša je važan šraf u ekipi Porta.

Gde je stao u prvom, Partizan je nastavio u drugom dijelu. Strahinja Milić je počeo da brani, razigrao se Vlada Mandić, koji se ovog ljeta vratio u klub iz Humske iz Vojvodine, a Maksić je i dalje terorisao golmane Porta.

Bilo je 18:15, potom je Porto smanjio na 18:17, imao je i igrača više i priliku da ponovo izjednači, ali potom Partizan dobio igrača više i krenula je serija crno-bijelih, koju je pokrenuo Mandić (vezao četiri gola). Potom je i Maksić dao dva vezana gola.

Ključni period dogodio se od 42. do 46. minuta. Rukometaši Porta su poklanjali lopte crno-bijelima, koji su hladnokrvno sve kažnjavali u kontranapadima. Za tili čas prednost srpskog šampiona došla je na +7 (26:19).

Sve je, praktično, bilo odlučeno kada je na isteku 47. minuta, Partizan, sa igračem manje, realizovao još jednu kontru za 27:20.

Već tada se osjetio miris Lige šampiona, a grupica navijača Partizana, koja je u Prešov doputovala iz Beograda uzvikivala je: "Ta-na-na-na-na-na, Liga šampiona, Liga šampiona...".

Porto je potom smanjio na 22:27, ali su Ivan Dimitrijević i Veljko Milošević (dao četiri gola) odigrali sjajnu vic-akciju za 28:22 i Partizan je na desetak minuta prije kraja mogao da slavi...

Takmičenje u grupnoj fazi Lige šampiona počinje 27. septembra.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC