• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Super Janko!

Janko Tipsarević savladao Huana Karlosa Ferera 7:5, 6:7, 7:5, 6:2.

 US OPEN: Super Janko! Izvor: MONDO

Janko Tipsarević igra najbolje u karijeri! I zato je ostvario najveći uspjeh do sada - plasirao se među osam najboljih na gren slemu.

Zasluženo!

Pobijedio je Huana Karlosa Ferera 7:5, 6:7, 7:5, 6:2 i u četvrtfinalu će se sastati sa (vjerovatno) Novakom Đokovićem, koji prethodno mora da savlada Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova.

Janko je i protiv Španca, nekada prvog reketa svijeta (2003. godine), a sada 105. na ATP listi, igrao kao zmaj iako je imao problema i sa žuljevima i sa povredom koljena.

Dovoljno je reći da za dva sata i minuta borbe nijednom nije izgubio gem na svoj servis, a napravio je četiri brejka iako je i Ferero dobro servirao.

Statistički, rivali su dugo bili izjednačeni, ali je Janko sve vrijeme bio konkretniji i bliži brejku.

Već na startu je imao dvije prilike da oduzme servis Špancu, ali ih nije iskoristio. U istoj situaciji bio je i Ferero u sedmom gemu i epilog je bio isti. Ispostavilo se da su mu to bile jedine brejk lopte na meču.

Janko je već tokom prvog seta zatražio medicinsku pomoć - previjeno mu je stopalo zbog žulja. Vratio se zatim na teren i nedugo zatim dobio prvi set. Iskoristio je treću brejk loptu, odnosno prvu set loptu - 7:5.

Tokom drugog seta Tipsarević je ponovo morao da dobije ljekarsku pomoć. Tada je bilo mnogo ozbiljnije, jer se požalio na bolove u desnom koljenu. Ipak, to mu nije smetalo da nastavi da igra. Jedinu brejk loptu u tom periodu igre imao je Janko (kod 4:3) - bez rezultata. Pored toga, bio je blizu da povede 2:0. U 12. gemu je došao na dva poena od seta - 0:30, zatim je bilo 30:30, a onda je imao zicer - umjesto da opali forhend, "skratio" je lopticu i poslao je u aut. Nedugo potom se ušlo u taj-brejk.

Prvi mini brejk Španac je napravio poslije sjajnog poena (3:2). I ne samo što je izgubio taj poen, već je Janko pao. Ipak, ustao je i nastavio. Ferero je odlično servirao, srpski teniser nije imao šansi da uzvrati, a poslije strašnog riterna 105. igrač svijeta je na 6:2 stekao nedostižnu prednost. Poslije 68 minuta igre u drugom setu dobio ga je 7:3 u taj-brejku.

I treći set je dugo bio neizvjestan. I ponovo je Janko imao brejk šansu (na 4:4), koju nije iskoristio, ali jeste kod 5:5, kada je napravio brejk bez izgubljenog poena. Kasnije je rutinski odradio posao za 7:5.

Ispostavilo se da je osvajanjem trećeg seta sebi dao krila, a protivnika bacio na pod. Jer, u nastavku je napravio još dva brejka, za 2:1 i 4:1, što mu je omogućilo da nedugo zatim obezbijedi plasman u četvrtfinale.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC