• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crno-bijeli: Još sanjamo...

Svi u Rukometnom klubu Partizan još opijeni plasmanom u Ligu šampiona. Kapiten Maksić: "Zašto ne bismo napali i četvrto mjesto?"

 Crno-bijeli: Još sanjamo... Izvor: MONDO

Praznično je u Partizanu. S pravom. Uspjeli su da naprave podvig kome se malo ko nadao i doveli su neke od najboljih evropskih rukometnih klubova u Beograd.

Sada, hladnije glave, poručuju da im se ambicije tu ne završavaju.

"Prezadovoljni smo i presrećni. Uradili smo ono što niko osim nas samih nije očekivao. Kada smo se okupili i stali jedni naspram drugih naveli smo da je plasman u LŠ jedan od naših ciljeva, ali smo se dogovorili da o tome ne pričamo već da se radom potrudimo da to izvedemo", izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare trener crno-bijielih Aleksandar Brković.

On će biti najmlađi trener u predstojećem ciklusu najelitnijeg klupskog rukometnog takmičenja i predvodiće jedinu ekipu za koju igraju samo domaći igrači.

"Svaka čast momcima, osim Mandića, Maksića i Radanovića niko nije igrao LŠ, a veliki broj mladih igrača nije igrao nijedno evropsko takmičenje. Ipak, sutra će imati priliku da šutiraju Omejeu, da brane šut Jihi...Sve to, zajedno sa gostovanjem Šparkase areni ,Monpeljeu, i Kopenhagenu biće za njih jedno novo iskustvo", rekao je Brković.

Crno-bijeli će u grupi D igrati sa francuskim Monpeljeom, danskim Kopenhagenom, njemačkim Kilom, španskim Ademar Leonom i madjarskim PIK Segedom.

Najiskusniji Brkovićevi igrači – Vladimir Mandić i Nenad Maksić ponovili su da se niko osim igrača nije nadao velikom uspjehu i da bi Partizan trebalo da hrabro izađe na mečeve sa bogatijim i situiranijim klubovima.

"Trebalo bi iz svega izvući samo lijepe stvari i pustiti nas da uživamo bar do sutrašnjeg meča Superkupa sa Vojvodinom u Smederevu. Uradili smo dobar posao i obezbedili i našoj zemlji i rukometu najbolji i najjeftiniji marketing. Grupa je fenomenalna, dolaze nam same svjetske zvijezde i neke od najboljih ekipa u Evropi", rekao je Maksić i, kao najstariji, poručio ono što niko u klubu nije hteo ni smio glasno da kaže:

"Zašto se ne boriti, napraviti korak više i osvojiti četvrto mjesto grupi?", rekao je Maksić.

Iz Partizana su poručili da će sutra biti definitivno jasno da li će Grobari imati priliku da gledaju svoje ljubimce u hali na Banjici ili u Pioniru i pozvali Gradsku upravu i Ministarstvo omladine i sporta da podrže crno-bijele u borbi sa bogatijim klubovima sa zapada Evrope.

Partizan u Ligi šampiona, poslije osam godina:

1. kolo Partizan - Kopenhagen (28. septembar - 2. oktobar)
2. kolo Real Ademar Leon - Partizan (8. oktobar)
3. kolo Monpelje - Partizan (16. oktobar)
4. kolo Partizan - PIK Seged (19-23. oktobar)
5. kolo Kil - Partizan (20. novembar)
6. kolo Partizan - Kil (23-27. novembar)
7. kolo Partizan - Ademar Leon (30. novembar - 4. decembar)
8. kolo Kopenhagen - Partizan (12. februar 2013)
9. kolo Pik Seged - Partizan (18. februar)
10. kolo Partizan - Monpelje (22-26. februar)

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC