• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković to nikad nije radio, a onda je promijenio agenta! "Prvi put sam vidio da Novak nema motivaciju"

Autor Milutin Vujičić

Endi Rodik i Džon Verthajm analizirali razloge poraza Novaka Đokovića u polufinalu Australijan opena.

 Endi Rodik o Novaku Đokoviću - nije trebao da mijenja rutinu pred Australijan open Izvor: YouTube/Served with Andy Roddick/Australian open/Screenshot

Prošlo je skoro sedam dana od kada je Novak Đoković izgubio u polufinalu Australijan opena, ali i dalje se priča o razlozima poraza, prvog za njega u toj fazi turnira u Melburnu. Dok se u javnosti spekuliše da je bio bolestan uoči meča sa Janikom Sinerom, za šta nema nikakve zvanične potvrde iz Noletovog štaba, slavni teniser Endi Rodik i poznati teniski novinar Džon Verthajm pokušali su sami da dođu do odgovora na ovo pitanje u jednom podkastu.

Osim razlike u godinama između Đokovića (36) i Sinera (22), očigledno je bilo i da je srpskom asu nedostajalo motivacije, dok su njih dvojica primijetili i nešto zanimljivo o čemu se do sada nije pričalo. Nole je promijenio svoju rutinu u Australiji i stigao je još prije Nove godine na drugi kontinent da bi igrao Junajted kup, dok su Siner, Alkaraz i Medvedev odmarali.

"Ne treba mu sigurno naše mišljenje o njegovom rasporedu, ali završiti tako kasno sezonu - igrajući Dejvis kup - i pojavivši se tako rano u Australiji, što nikada nije prije uradio, da je bio dvije-tri sedmice prije Australijan opena... Ne znam, da li se možda preispituje zbog toga? Ja nisam pobijedio 10 puta kao on, ali da jesam - ne bih uradio jednu stvar drugačije od prethodnih puta, jeo bih čak i istu hranu", rekao je Endi Rodik na šta je Džon Verthajm istakao da je to možda zbog "promjene menadžera", jer je sada sa njim u timu Amerikanac Mark Maden.

Rodik ističe da je sada pred Đokovićem "mentalna gimnastika" jer je jasno da će godine jednog trenutka postati faktor, a da je stigla nova generacija koja može da ga sruši - i koja ga je natjerala da poslije dugo vremena mora da se "vraća" u Indijan Velsu i Majamiju, gdje godinama nije igrao (najviše zbog zabrane američkih vlasti).

I to će biti potpuno drugačije za njega, pošto je navikao da poslije osvajanja Australijan opena mirnije ulazi u sezonu, dok su mu sada u Americi potrebni bodovi da bi zadržao prvo mjesto na ATP listi. Daleko manje zbog rekorda, mnogo više zbog toga što u teoriji prvo mjesto donosi lakši raspored na turnirima, što nikako nije zanemarljiv faktor kada ste veteran i želite da se "sačuvate" u prvim rundama.

Izvor: Profimedia/Shutterstock Edit

"Što se tiče Novaka, bilo je čudno vidjeti ga da traži energiju za polufinale. U prva dva seta je to tražio, nije bilo prave motivacije, energije, uvijek nađe nekog da se svađa s njim i to bude njegovo oruđe... Ali, svi smo bili tu, u takvoj situaciji - doduše Novak manje od nas jer radimo podkaste iz garaže - njegova snaga da se motiviše je supermoć. Možda se nekome to ne sviđa što se svađa, ali ne možemo da osporimo rezultate. Vidite sada neke mečeve kada traži motivaciju, kao protiv Medvedeva kad je na US Openu publika navijala za njega, to je bilo čudno,  pa je izgubio, a sada i ovaj meč sa Sinerom u kome je tražio motivaciju za nešto što je postalo teško za njega", zaključio je slavni američki teniser.

Podsjetimo, Novak Đoković je trenutno na odmoru sa svojom porodicom u Španiji, dok se pretpostavlja da će prvi turnir odigrati početkom marta kada bi trebalo da nastupi na Indijan Velsu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC