• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Srbin na Srbina... prvi put

Novak Đoković i Janko Tipsarević večeras igraće na US Openu, što će biti prvi meč srpskih tenisera u četvrtfinalu na nekom grend slemu.

 US OPEN: Srbin na Srbina... prvi put Izvor: MONDO

Srbija ima najboljeg tenisera na svijetu i čak trojicu u Top 20, čime je već deklarisana kao teniska nacija. Ipak, današnji dan ponovo će biti upisan u anale, budući da će Srbija prvi put u četvrtfinalu jednog grend slem turnira imati dvojicu tenisera.

Novak Đoković igraće večeras protiv Janka Tipsarevića na US Openu i taj duel igraće se na stadionu Artur Eš i ne bi trebalo da počne prije 19 časova po srednjeevropskom vremenu.

On će biti drugi meč dana na centralnom terenu i igraće se poslije susreta Žil Miler - Rafael Nadal, koji je zakazan od 17 sati.

Za koga ćete vi navijati? Glasajte u našoj ANKETI

Nole i Janko znaju sve jedan o drugom, jer su već godinama najbolji prijatelji. I u samoj igri nema mnogo tajni, jer su tenis učili zajedno.

Uprkos prijateljstvu, oni su profesionalci koji u svakom meču teže pobjedi.

"Čudan je to osjećaj kada je prekoputa mreže jedan od tvojih najboljih prijatelja... Međutim mi smo profesionalci i u svakom duelu idemo na pobjedu, bez obzira ko je protivnik. Prijateljstvo moramo da ostvaimo po strani. Janko je veoma napredovao i pun je samopouzdanja", rekao je prvi reket svijeta prije četvrtfinalnog duela.

Na drugoj strani Tipsraević, logično, ulogu favorita prepušta Đokoviću.

"Novak je zaista veliki šampion. Ovoga puta meč posmatram samo kao priliku da zaradim još 360 ATP poena i popravim rejting. U suprotnom, ako počnem da razmišljam o rekordima koje je zabilježio ove godine i plasmanu na ATP listi, moje šanse za prolaz su minimalne",, izjavio je Janko, trenutno 20. igrač planete.

Novak i Janko u karijeri su odigrali mnogo međusobnih duela, a samo tri zvanična na turnirima. Đoković je dobio svaki od njih - na Kvinsu u Londonu 2008, a zatim i dva na Serbia Openu (u osmini finala 2009 i ove godine u polufinalu, kada je Tipsarević predao bez borbe zbog povrede).

Pobjednik meča Đoković - Tipsarević igraće u polufinalu sa boljim iz duela Rodžer Federer (Švajcarska) - Žo Vilfred Conga (Francuska).

Organizatori turnira u Njujorku imaće danas pune ruke posla na terenima Flešing Medouza, budući da su svi mečevi koji su bili na rasporedu u utorak pomjereni zbog jake kiše i nevremena.

Oni su bili prinuđeni da "zgusnu" program i sa zebnjom gledaju u nebo, jer su meteorolozi i za deseti dan US Opena najavili nestabilno vrijeme u Njujorku.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC