• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Dogovor oko Jadranske lige?

Partizan "ni na nebu, ni na zemlji, ni u vodi" što se tiče Jadranske lige. Crnogorci zatežu, moguće da će crno-bijeli, ipak, izaći u susret zahtjevima crnogorskih klubova.

 VATERPOLO: Dogovor oko Jadranske lige? Izvor: MONDO

Da li će evropski šampion u vaterpolu, beogradski Partizan, ipak, igrati regionalnu Jadransku ligu, još nije poznato.

Kao što smo već pisali prije nekoliko dana, crnogorski klubovi i njihov Savez koče pristupanje crno-bijelih toj ligi, u kojoj će od ove sezone igrati i vicešampion Evrope, prebogati Pro Reko.

Hrvatski savez je dao "zeleno svjetlo", i Pro Reko, kao i Slovenci žele Partizan u Jadranskoj ligi, ali su Jadran iz Herceg Novog i kotorski Primorac postavili uslov da crno-bijeli plate neko obeštećenje za Andriju Prlainovića (došao u Partizan iz Jadrana, sada će igrati za Pro Reko) i za supertalentovanog Dušana Mandića (došao u Partizan iz Primorca prošle sezone).

Iako je Partizan najprije kategorički odbijao da plati tražene nadoknade, sada, međutim, postoje naznake da bi crno-bijeli ipak mogli da daju neki novac (prije svega, Primorcu).

To se može i protumačiti iz izjave predsjednika Partizana Aleksandra Šoštara koju je prenio "Sportski žurnal":

"Čekamo odluku (Borda Jadranske lige) u nadi da će ona biti u interesu vaterpola. Svi znaju koliko Partizan znači u svijetu vaterpola, a mi smo sa svoje strane spremni da uradimo sve što se traži da bismo ušli u takmičenje".

Sve je počelo u aprilu ove godine, kada je na sastanku Upravnog odbora Jadranske lige načelno dogovoren ulazak tri srpska kluba u tu ligu, ali od sezone 2012/13. Međutim, u međuvremenu je zbog finansijskih problema od učešća u Jadranskoj ligi otkazao crnogorski Kataro. Pojavila se opcija da Partizan igra i crno-bijeli su pozitivno odgovorili na odluku.

Prvi, manji problem nastao je na relaciji Partizan - Vaterpolo savez Srbije, koji, kako tvrde njegovi predstavnici, nije bio obaviješten o namjeri kluba sa Banjice. Međutim, sve je to "ispeglano" i VSS je podržao Partizan.

Onda su se pojavili Crnogorci sa svojim potraživanjima i saopštili su da su protiv ulaska Partizana dok ne plati odštete za Prlainovića i Mandića (obojica su, inače, srpski reprezentativci)..

Start Jadranske lige je sve bliži. Takmičenje počinje 17. septembra, a titulu brani hercegnovski Jadran.

Ako bi Partizan ušao u Jadransku ligu u 1. kolu igrao bi u Rijeci protiv Primorja, trenutno možda i najjačeg hrvatskog kluba. Ovog ljeta u Primorje su došli hrvatski reprezentativc Petar Muslim i Ivan Buljubašić, kao i crnogorskog reprezentativni golman Zdravko Radić, kao i bivšeg hrvatski reprezentativac Anđelo Šetka.

Sve bi trebalo da bude poznato u narednih dan ili dva.

(P.V. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC