• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miljković: Medalja na EP - dobitak na lotou

"Cilj nije osvajanje neke od medalja, jer nemamo argumenata za to. Ulazak u polufinale bio bi ravan senzaciji", istakao kapiten srpskog tima uoči polaska na EP.

 Miljković: Medalja na EP - dobitak na lotou Izvor: MONDO

Odbojkaši Srbije u četvrtak kreću u Beč na Evropsko prvenstvo koje se održava od 10. do 18. septembra u Austriji i Češkoj.

Selektor "orlova" Igor Kolaković istakao da zbog povrede Bojan Janić neće igrati za nacionalni tim, dok će konačan sastav ekipe biti poznat poslije večerašnjeg treninga.

Srpski tim igraće u grupi A u Beču zajedno sa selekcijama Turske, Slovenije i domaćina Austrije.

"Moraćemo da igramo dobro u kontinuitetu na Evropskom šampionatu, a mi smo u Svjetskoj ligi pokazali da nismo u stanju da to uradimo. Idemo na EP da doguramo što dalje. Moramo biti oprezni i motivisani, jer prethodni razultati nisu garant uspjeha. Iako se čini da imamo laku grupu, svaka od reprezentacija naših rivala ima veliki motiv", rekao je selektor uoči polaska u Austriju.

Prvi meč na EP Srbija će igrati protiv Turske u subotu od 20 časova, slijedi duel sa Slovenijom (nedjelja od 15,30 časova) i u 3. kolu protiv Austrije (ponedjeljak od 20,10 časova).

Pobjednici grupa izboriće direktan plasman u četvrtfinale, dok će u osmini finala igrati međusobno drugoplasirane i trećeplasirane selekcije.

Kapiten Ivan Miljković izjavio je da je šesto mjesto realan domet srpskog nacionalnog tima na prvenstvu Starog kontinenta.

"Cilj nije osvajanje neke od medalja, jer nemamo argumenata za to, a nećemo da kažemo da ćemo uraditi najbolje što možemo, jer ne želimo da se krijemo iza takvih alibija. Ulazak u polufinale bio bi ravan senzaciji, a osvajanje neke od medalja dobitak na lotou", rekao je Miljković, koji će povlačenjem iz reprezentacije Nikole Grbića preuzeti kapitensku traku.

"Čast mi je što ću poslije Dejana Brđovića, Vladimira i Nikole Grbića, nositi kapitensku traku. Ekipa je totalnio drugačija od prethodnih generacija, ali potrudićemo se da igrom ostvarimo što bolji plasman", rekao je Miljković, istakavši da je nezadovoljan tretmanom koji najbolji odbojkaši imaju u srpskim medijima i da ekipa koja je prošle godine bila treća na svijetu zaslužuje više pažnje.

Bloker Dragan Stanković istakao je da se nada da će Srbija proći prvu fazu takmičenja.

"Kvalitetniji smo od ekipa u grupi, ali to moramo da dokažemo na terenu. Izdanja u Svjetskoj ligi treba da nam bude opomena. Postoji mogućnost i da se sa dva poraza plasiramo u četvrtfinale, ali onda bi imali lošu atmosferu u timu i imali bismo jake protivnike u nastavku takmičenja", zaključio je Stanković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC