• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Partizan, Vujas i neki novi klinci

Vaterpolo klub Partizan na novom početku. Kroz dvije, tri godine novi napad na titulu prvaka Evrope. Treba da nađem istu onu formulu, kaže trener Igor Milanović.

 VATERPOLO: Partizan, Vujas i neki novi klinci Izvor: MONDO

Vaterpolo klub Partizan je na evropskom tronu. Ali, od slave se ne živi i ne može se spavati na lovorikama.

Pred najuspješnijim srpskim vaterpolo klubom svih vremena i jednim od najtrofejnijih u Evropi je nova sezona, u kojoj su ambicije nešto skromnije nego prethodnih. Razumljivo, jer je otišlo nekoliko vrhunskih igrača, a došli su mlađi pred kojima je budućnost.

Uprava Partizana poručuje da je cilj plasman na Fajnal-for, ali i traži strpljenje.

"Za budućnost Partizana ne treba brinuti. Za dvije, tri godine Partizan će imati sastav koji neće biti skup, a koji će biti izvanredan. Napadaćemo prvo mjesto u Evropi", obećao je trener crno-bijelih Igor Milanović.

Iz Partizana su ovog ljeta otišli srpski reprezentativci Andrija Prlainović, Duško Pijetlović (Pro Reko), Marko Avramović (Crvena zvezda), Nikola Rađen (Hios, Grčka). U Grčku se vratio iskusni Teodoros Hadžiteodoru, koji je bio važan dio ekipe koja je poslije 35 godina osvojila titulu prvaka Evrope.

"Ambicije su nam uvijek visoke, kao što je uvijek bilo u VK Partizan i u srpskom vaterpolu. Ova godina će sigurno biti teža, nego one prethodna godina, jer je nekoliko bitnih igrača otišlo iz kluba. Cilj jeste plasman na F4 i pokušaćemo da ga ostvarimo. Ekipa jeste izmijenjena, ali nikad nismo bježali od odgovornosti. Imamo kvalitetnu ekipu i vidjećete da sve ovo što sada govorim nije napamet", rekao je predsjednik crno-bijelih Aleksandar Šoštar.

Na treneru Partizana sada je da uklopi nove igrače u ekipu, ali i da crno-bijeli nađu istu onu formulu uspjeha koja ih je odvela do trona u Rimu. U toj formuli nije sve u radu na treninzima, bazenu, utakmicama...Ima nečega i što se zove hemija među igračima, pozitivna energija, timski duh...

"Poslije briljantne večeri u Rimu, Partizan je zaokružio je ciklus koji je trajao 35 godina. Ostvaren je jedan veliki uspjeh, jer smo igrali protiv italijanskog kluba na njegovom terenu, protiv 'reprezentacije svijeta'...Partizan je predstavio avangardu u odnosu na taktički i tehnički način igranja. Avangarda je taj odnos između uprave i igrača, uprave i stručnog štaba, trenera i igrača...Postojala je dobra energija, dobar spoj. Sada je na meni da istražim šta je to što je bilo toliko dobro da je te večeri rezultiramo na onaj način", rekao je Milanović.

Od novih igrača, Milanović posebno hvali Uroša Čučkovića za koga je rekao da se "uklopio kao da je ponikao u Partizanovoj školi". U međuvremenu je pristigao i Nemanja Vico iz kotorskog Primorca, koji će pojačati konkurenciju na mjestu centra. Na toj poziciji Partizan je zadržao Miloša Koroliju, došao je Milan Vukičević, potom Laslo Šuranji i sada Vico.

Veteran Vladimir Vujasinović, jedan od najboljih vaterpolista svijeta svih vremena, biće neka vrsta sportskog oca nekim novim klincima sa crno-bijelima kapicama.

"Možda je ružno reći, ali koga nema bez njega se može i mora. Došli su neki novi klinci i ovim putem im poručujem da su dobrodošli i da ćemo mi stariji sve uraditi da se osjete kao kod kuće. Mi smo evropski klupski šampioni i treba da radimo, treniramo i igramo kao takvi. Treba da pojačanim radom stvorimo tim koji će se oduprijeti svim najjačim ekipama u Evropi i mislim da to možemo da uradimo", rekao je Vujasinović i potom se našalio:

"Prošle godine sam imao osjećaj da ćemo da osvojimo titulu prvaka Evrope, a ove godine se tome istinski nadam".

Jedan od iskusnijih u ekipi je i reprezentativni golman Slobodan Soro. Istakao je da su Prlainović, Pijetlović, Rađen, Hadžiteodoru i Avramović nezamjenljivi igrači, ali i da nove snage i novi Partizan ima dovoljan kvalitet za plasman na F4.

"Uz malo sportske sreće, u koju ja baš i ne vjerujem, više vjerujem u rad, možemo do završnice", rekao je Soro.

Inače, iz Partizana su potvrdili da im je želja da budu učesnik regionalne Jadranske lige, ali da Vaterpolo savez Crne Gore ne daje pristanak zbog transfera nekih igrača iz crnogorskih klubova u Partizan, o čemu je MONDO već pisao.

Trener Partizana Igor Milanović imao je zanimljiv komentar na protivljenje VS CG:

"Kroz istoriju, kroz vijekove, nisu nam strane migracije Crnogoraca u Beograd. Vole ljudi ovdje da dođu... Ali, mi nikad nikog nismo vrbovali, a svakom igraču je čast da dođe u klub kao što je Partizan", rekao je Milanović.

(P.V. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC