• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Crnogorci ucijenili Partizan

Vaterpolo i plivački savez Crne Gore neće dozvoliti Partizanu učešće u Jadranskoj ligi dok crno-bijeli ne isplate obeštećenje Jadranu i Primorcu za odlazak Prlainovića i Mandića.

 VATERPOLO: Crnogorci ucijenili Partizan Izvor: MONDO

Svojevremeni prelazak Andrije Prlainovića iz Jadrana iz Herceg Novog u Partizan, a potom i prošlogodišnji dolazak supertalentovanog Dušana Mandića iz kotorskog Primorca u redove evropskog šampiona, glavne su kočnice igranja Partizana u regonalnoj, Jadranskoj ligi.

Vaterpolo savez Crne Gore danas je to zvanično potvrdio u saopštenju, uz objašnjenje da je za učešće Partizana u regionalnoj ligi neophodno da se Primorac i Partizan, odnosno Jadran i Partizan "dogovore o iznosu i načinu isplate obeštećenja" za Dušana Mandića, odnosno Andriju Prlainovića.

"Potrebno je da se hitno potpiše Sporazum između VPS Crne Gore i VS Srbije kojim bi se klubovima garantovalo da matični igrači ne mogu da promijene klub bez saglasnosti kluba i matičnog Saveza. Ukoliko se ne ispune prethodni preduslovi ne ostvaruje se mogućnost da VK Partizan Raiffeisen u sezoni 2011/12. zauzme mjesto Katara u regionalnom takmičenju", navodi se u saopštenju Vaterpolo saveza Crne Gore.

Andrija Prlainović i Dušan Mandić su, osim prelaska u Partizan, odlučili i da brane boje Srbije. I to čine vrlo uspješno. U međuvremenu, Prlainović je ovog ljeta prešao u Pro Reko, nakon što je sa Partizanom pobijedio upravo Reko u finalu Evrolige.

Čelnici Partizana danas su saopštili da prilikom tih transfera nije napravljen nijedan formalno-pravni prekršaj.

"Sigurno je da se mi, kao prvaci Evrope, nećemo spuštati ispod određenog nivoa. Još 2009. dali smo prijedlog da se na nivou Saveza napravi sporazum između Srbije i Crne Gore jer je bilo ovakvih slučajeva i u kontrasmjeru", rekao je predsjednik Partizana Aleksandar Šoštar.

Želja hrvatskih klubova, potom Pro Reka, sponzora lige - Triglav osiguranja - da vide Partizan u Jadranskoj ligi je nesporna. Crnogorci, za sada, nemaju namjeru da ustuknu.

Trener Partizana Igor Milanović imao je zanimljiv komentar na protivljenje VS CG:

"Kroz istoriju, kroz vijekove, nisu nam strane migracije Crnogoraca u Beograd. Vole ljudi ovdje da dođu... Ali, mi nikad nikog nismo vrbovali, a svakom igraču je čast da dođe u klub kao što je Partizan", rekao je Milanović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC