• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Janko predao Novaku

Novak Đoković igraće u polufinalu US opena protiv Federera ili Conge pošto mu je Tipsarević predao četvrtfinale kod 7:6, 6:7, 6:0, 3:0.

 US OPEN: Janko predao Novaku Izvor: MONDO

Poslije više od 24 sata zakašnjenja počeo je srpski derbi u četvrtfinalu US opena. Nebo se smilovalo, kiša je u četvrtak prestala, program je startovao...

Novak Đoković (1) i Janko Tipsarević (20) izašli su na teren stadiona Artur Eš i počeo je istorijski megdan – prvi put su se među osam najboljih na gren slemu našla dvojica Srba.

PRVI SET – 7:6 (2) ZA ĐOKOVIĆA


Tipsarević je bolje „ušao“ u meč (2:0), njegov prijatelj se brzo trgao i napravio preokret (2:5), Janko je uhvatio posljednji voz da produži set i dođe nadomak osvajanja (6:5), ali su srpski teniseri ipak ušli u taj-brejk koji je dobio prvo nosilac – 7:6.

Janko je koristio Novakove greške na početku i odmah mu oduzeo servis (1:0), zatim poveo 2:0, a najbolji svjetski teniser je do prvog gema došao osvojivši poen poslije zatraženog čelendža – 1:2.

Novak je brejk lopte prvi put imao u četvrtom gemu i iskoristio je drugu. Poslije Jankove duple servis greške na semaforu je stajalo 0:30. Tipsarević je odlično odigrao naredna dva poena, ali zatim napravio grešku – 30:40. Tada se izvukao, ali ne i sljedeći put. Đoković je odigrao fantastičan forhend, a loptica je „liznula“ liniju – 2:2.

Lako je Đoković stigao do 3:2, a onda je ponovo napravio brejk i to bez izgubljenog poena i osvojio je treći gem zaredom – 4:2. „Vezao“ je i četvrti, ali poslije dosta muka.

Janko se nije predavao, zaprijetio je stigavši do novih brejk prilika. Prvu je propustio poslije agresivne igre prvog reketa svijeta, a drugu pošto je lopticu poslije duge razmjene udaraca poslao (za malo) u aut. Uslijedio je as Đokovića i još jedan poen kojim je stavio tačku na sedmu gem – 5:2.

Tri godine stariji srpski reprezentativac smanjio je na 3:5, a onda i na 4:5, drugim brejkom. Kada je Novak servirao za set stiglo se do 0:30, uslijedila je Jankova greška, zatim i sjajna reakcija na mreži poslije „skraćene“ lopte, a onda je Đokovićev udarac zakačio nec i završio u autu.

„Gusto“ je bilo i u sljedećem gemu, na Jankov servis. Bilo je 0:30, pa 40:30, a onda je Đoković dobro reagovao na lopticu odbijenu od mreže – 40:40. Izborio se i za set loptu, međutim, Tipsarević je tri puta sjajno odservirao i izjednačio – 5:5.

Drama se nastavila iako je Đoković poveo 40:0. Za tili čas Janko je izjednačio, a četvrti uzastopni poen osvojio sjajnim forhenom. Gem je trajao čak 12 minuta, treći srpski reket je propustio tri brejk lopte, ali ne i četvrtu. Novak je „zatresao“ mrežicu za 5:6.

Ni to nije bio kraj seta. Đoković je iskoristio priliku za 6:6. Kod 30:40 dobio je duel na mreži i uveo set u taj-brejk.

Najbolji igrač svijeta je napravio mini brejk za 2:0, a zatim još dva za 6:1. Iskoristio je drugu set loptu je – 7:2.

DRUGI SET – 7:6 (3) ZA TIPSAREVIĆA


Scenario je bio preslikan s početka prvog seta. Tipsarević je četvrti brejk na meču napravio za 2:0, a da pritom nije izgubio ni poen...

Mogao je 20. nosilac i do 4:0, jer iako je Novak imao 30:0, Janko je došao do dve brejk lopte. Nije ih realizovao, pa je kažnjen već u sledećem gemu. Đoković mu je oduzeo servis – 2:3, a onda i izjednačio na 3:3.

Serveri nisu imali većih problema u nastavku... Dejvis kup šampioni morali su opet u „13. gem“.

Za razliku od prethodnog, sada je slabije rangirani igrač prvi stekao mini brejk prednosti – 2:1. Đoković je odmah uzvratio – 2:2, ali je Tipsarević opet stekao kapital – 4:2, a potom i 6:3. Iskoristio je prvu set loptu – 7:3.

Drugi set trajao je 64 minuta.

TREĆI SET – 6:0 ZA ĐOKOVIĆA

Treći set nije bio ni nalik prethodna dva... Osim po tome što je jedan od igrača poveo 2:0. To je učinio Đoković. I nije se zaustavio. Seriju je produžio do kraja seta – 6:0.

Kod 0:5 Janko je zatražio medicinski tajm-aut. Bandažiran mu je butni mišić, vratio se na teren, ali je Novak napravio i treći brejk na meču.

Treći set trajao je 31 minut.

Dvojica Beograđana sastajala su se dva puta. Oba meča dobio je Novak, u Kvinsu 2008. i u Beogradu 2009. Trebalo je da se sretnu i ove godine na turniru Serbia open powered by Telekom Srbija, ali je Janko predao prije izlaska na teren.

Pobjednik srpskog derbija igraće u polufinalu sa boljim iz duela Rodžer Federer – Žo Vilfred Conga.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC