• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusija žali hokejaše, svi bi da pomognu

Navijači Lokomotive, ali i drugi zaljubljenici u hokej odaju počast poginulima. Ideja je da svi klubovi daju po nekoliko igrača da Lokomotiva nastavi dalje.

 Rusija žali hokejaše, svi bi da pomognu Izvor: MONDO

U Rusiji je odložen početak hokejaške sezone, a na hiljade navijača Lokomotive iz Jaroslavlja okupilo u četvrtak kod ledene arene da bi odalo posljednju poštu igračima.

Dvorana je pretvorena u svetilište, gdje su navijači nagomilali ruže i marame (obilježja tima) u znak žalosti zbog pogibije mladih hokejaša u avionskoj nesreći u srijedu.

Tragedija se dogodila kada se ruski avion srušio pri polijetanju na aerodromu van grada Jaroslavlj, a poginula su 44 igrača trostrukog ruskog šampiona u hokeju na ledu i čalnova posade aviona "Jak-42" koji su letjeli na prvu utakmicu ove sezone u Minsk.

U bjeloruskoj prijestonici Minsk, na desetine ljudi je palilo svijeće na ulazu u halu u kojoj je Dinamo trebalo da igra sa Lokomotivom.

Pad aviona kompanije "JAK-Servis" koji je letio za Minsk dogodio se u srijedu oko 16 sati po moskovskom vremenu kod Jaroslavlja, a nesreću su preživjele dve osobe. Među preživelima je jedan hokejaš, koji je u veoma teškom zdravstvenom stanju, jer mu je 80 odsto tijela u opekotinama i član posade aviona kome je 15 odsto tijela izgorjelo i slomljena mu je noga.

Uprkos svemu, Kontinentalna hokejaška liga će se igrati, a učesnik će biti i Lokomotiva. Naime, već je odlučeno da novi trener bude Pjotr Vorobjov, dosadašnji učitelj u mlađim kategorijama, a rukovodstvo lige je iznijelo ideju, koja je opšteprihvaćena, da svi klubovi daju po dvojicu-trojicu hokejaša kako bi se oformio igrački kadar kluba iz Jaroslavlja.

Navijači moskovskog Spartaka su čak predložili da se u Jaroslavlj vrate svi hokejaši koji su tamo ponikli…

(MONDO, foto Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC