• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Janko bolji dva seta

Najbolji teniser svijeta smatra da je nadigran u prva dva seta i izrazio žaljenje što je meč završen predajom. Finale u ponedeljak.

 Đoković: Janko bolji dva seta  Izvor: MONDO

Odavno Novak Đoković nije imao ravnopravnog protivnika na teniskom terenu. A onda ga je u četvrtfinalu US opena namučio Janko Tipsarević.

Poslije dva seta, odnosno dva i po sata titanske borbe, rezultat je bio izjednačen. Međutim, tri godine stariji Srbin je onda podlegao umoru i povredi butnog mišića.

„Čestitam Janku na fantastičnom turniru i velikoj borbi“, bile su prve riječi svjetskog broja jedan poslije Jankove predaje pri rezultatu 7:6, 6:7, 6:0, 3:0.

„Nije bilo lako igrati protiv prijatelja. Igra najbolji tenis u karijeri“, dodao je Novak. On je izrazio žaljenje što je „srpski derbi“ završen na način na koji je završen. Vratio je film na treći set.

„Bio je povređen, nije mogao da se kreće, izgubio je snagu. Šteta... Ipak je ovo četvrtfinale gren slema“.

Osvrnuo se Đoković i na svoju povredu. Palac noge mu je stradao prilikom proklizavanja na početku četvrtog seta posle kojeg je dobio poen neverovatnim udarcem.

„To se dešava kada se proklizava, prokrvari prst“. Rival u polufinalu biće mu bolji iz duela između Federera i Conge. Direktno sa terena otišao je da gleda taj meč.

„Naravno da ću da gledam. Zašto da ne?!“

Daleko mu je razmišlja o finalu, koje je organizator, zbog brojnih pomeranja usljed kiše, pomerio za ponedeljak.

„Mislim da je tri od poslednjih pet finala igrano u ponedeljak. Nama u gornjem dijelu žreba je malo lakše, ali svakako nije lako“.

Novak Đoković je poslije uobičajenog obraćanja neposredno po završetku meča sa Tipsarevićem dao i izjavu za „Prvu srpsku televiziju“.

„Očigledna je bila motivacija i velika želja za pobjedom kod obojice. Odigrali smo vjerovatno dva najbolja seta na US openu“.

„Janko je bio vrlo agresivan, malo je griješio, precizno servirao i realno bio je bolji u prva dva seta. Uspio sam da se izvučem u prvom“, zaključio je Novak Đoković.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC