• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Borac m:tel ubjedljiv protiv Vardara

Borac m:tel je odlično krenuo u regionalnoj SEHA ligi savladavši na startu skopski Vardar sa ubjedljivih 37:29 (16:13).

 RUKOMET: Borac m:tel ubjedljiv protiv Vardara Izvor: MONDO

Ekipa Borca ovog ljeta pretrpila je mnogo izmjena, nekoliko bitnih igrača je otišlo, došlo je nekoliko velikih pojačanja, a sudeći po prvom takmičarskom meču trener Dragan Marković odlično je posložio kockice.

Njegova ekipa kontrolisala je cijeli meč i na kraju u prvom kolu regionalne SEHA lige sa 37:29 zasluženo savladala makedonski tim koji sa klupe vodi jedan od najboljih rukometaša svih vremena Veselin Vujović.

Borac je poveo na startu i vodio praktično svo vrijeme dozvolivši gostima iz Makedonije samo da izjednače na 5:5 i zatim povedu 6:5 što je bilo jedino vođstvo ekipe Veselina Vujovića na ovom meču.
Rukometaši Borca uspjeli su da pred samo 900 gledalaca u dvorani Borik vrate prednost koju su zatim polako povećavali pa se na odmor otišlo sa rezultatom 16:13.

U drugom poluvremenu ista slika iako je Vardar uspio da odmah po povratku iz svlačionice priđe na 16:15. Uslijedila su međutim dva gola Borca koji se odlijepio na pristojni plus tri, ali Borčevi igrači nisu se time zadovoljili.

Domaći rukometaši nastavili su sa odličnom igrom i u drugoj polovini drugog poluvremena potpuno slomili protivnika i na kraju zasluženo slavili sa osam golova razlike 37:29.

Najzaslužniji za veliki trijumf Borca bili su pojačanje iz Srbije Đukić sa postignutih deset golova, ali i povratnik u redove Borca Bojan Ljubišić koji je briljirao na golu i na kraju upisao 20 uspješnih odbrana.

„Zadovoljan sam što smo ostvarili važnu pobjedu protiv dobre ekipe koja ima tri-četiri reprezentativca sa preko 100 nastupa. Pokazali smo da smo uigrana, a najbitnije je da smo u prvom poluvremenu ostvarili rezultat i imali dobru atmosferu. Na pravom smo putu, ova ekipa ima veliki potencijal, treba da nastavimo ovako da radimo i naravno da nastavimo sa dobrim rezultatima“, izjavio je za MONDO poslije utakmice junak domaće ekipe Bojan Ljubišić.

On ipak ističe da zasluge za njegovo odlično veče pripadaju i njegovim saigračima.

„Odbrana je bila ta koja je tjerala njihove igrače da šutaju tamo gdje ja hoću, odnosno gdje mi hoćemo. Odbrana je ta koja mi je mnogo pomogla“,istakao je Ljubišić.

BORAC m:tel – Vardar 37:29 (16:13)

Dvorana: Borik. Gledalaca: 900. Sudije: Matija Gubica, Boris Milošević (Hrvatska). Sedmerci: 4-4, 2-0. Isključenja: 8 minuta

Borac m:tel: Blažević, Ljubišić 20 odbrana (1 sedmerac), Đukić 10, Haseljić, Sabljić 5, Panić 3, Tešić 1, Stojanović 5 (4), Mikić, Mandić, Šubara 1, Obradović 3, Karačić 3, Trivundža 6, Čelić, Vranješ. Trener: Dragan Marković.

Vardar Pro: Abadžić 1 odbrana, Ristevski 6 odbrana, Stilov 2, Ojleski 3, Nikolić 2, Simović 2, Doder 6, Vujović 4, Kukoski, Sobol 3, Petrić 1, Jovčevski 3, Marković 2, Lazarov, Georgijevski, Abutović 1. Trener: Veselin Vujović.

U drugom današnjem meču SEHA lige Tatran je slavio protiv Lovćena na Cetinju rezultatom 37:25.Najefikasniji igrač meča bio je Antl sa 10 postignutih pogodaka.

Domaći su dobro igrali u prvom poluvremenu i bili su u rezultatskom priključku(16:17),ali je u drugom poluvremenu uslijedio pad.Vidjelo se da su igrači Lovćena umorni,a da su Slovaci u boljoj formi.Rezultat na kraju utakmice bio je 37:25 za Tatran.

Zanimljivo je da su na obje današnje utakmice pobjedničke ekipe postigle po 37 poena.

Cetinje - Dvorana: "SC Lovćen". Gledalaca: 1.000. Sudije: A. Konjičanin i D. Konjičanin (BiH). Sedmerci: Lovćen 2 (2), Tatran 6 (6). Isključena: Lovćen 6, Tatran 10 minuta.

Lovćen: Simić (devet odbrana), Borilović (jedna odbrana), Jovetić 5, Kaluđerović, I. Marković 3 (2), Stanković, S. Popović 1, Pejović 1, Drašković 5, Radović, M. Popović, Latković, Perišić 5, Lasica, Grbović 5, N. Marković.

Tatran: Krupa (12 odbrana), Bohač (jedna odbrana), Marušak, Mažar 1, Kopčo 3, Hrstka 1, Urban 3 (1), Krok 3 (1), Kristopans 4, Radčenko 1, Kukrika 6, Tumidalski 3, Čip 2, Guzi, Antl 10 (4).

Tabela:

1.Tatran 1 1 0 0 37:25 2
2.Borac 1 1 0 0 37:29 2
.....
11.Vardar 1 0 0 1 29:37 0
12.Lovćen 1 0 0 0 25:37 0

(G.A. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC