• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Samanta Stosur razbila Serenu

Australijanka osvoijila svoj prvi grend slem turnir u karijeri lakše nego što se i sama nadala. Serena Vilijams nemoćna, nervozna i bezobrazna.

 US OPEN: Samanta Stosur razbila Serenu Izvor: MONDO

Ljepotica sa Barbadosa, popularna r'n'b pjevačica Rijana sjedila je na tribinama stadiona US Opena u boksu gdje je bila porodica Serene Vilijams.

Zajedno sa njima gledala je pravi debakl američke teniserke pred domaćom publikom u finalu poslednjeg grend slema u sezoni.

Australijanka Samanta Stosur deklasirala je Serenu Vilijams 2:0 (6:2, 6:3) za samo nešto više od jednog sata igre! To je prva velika titula za Australiju u pojedinačnoj konkurenciji u tenisu još otkako je prije 10 godina Lejton Hjuit trijumfovao upravo na istom turniru.

Ujedno, ona je prva Australijanka koja je pobijedila na US Openu još od 1973. godine kada je to uspjelo Margaret Smit Kort.

Fenomenalno je igrala Stosur. Odlično je servirala, "čitala" je servise Serene Vilijams i slala neodbranjive riterne u polje Amerikanke...

U ranoj fazi prvog seta napravila je prvi brejk, a potom je samljela Serenu - 6:2. Za samo pola sata!


Odmah na startu drugog seta, Stosur osvaja gem, a tada se dogodio incident. Kada je vraćala lopticu, Serena je vrisnula: "hajdee", prije nego što je protivnica uzvratila, odnosno došla do lopte. Sudija Eva Azderaki je dosudila poen za Stosur, što je izazvalo ljutnju navijača i gnjev Serene Vilijams.

Svađala se sa sudijom i rekla joj: "Ako me ikada vidiš kako idem hodnikom, pogledaj na drugu stranu. Ti si gubitnica i nisi lijepa".

Vilijams je potom izjednačila i imala je šansu za brejk. Imala je 40:15 na servis protivnice, ali se Stosur sjajno izvukla iz neugodne situacije. To joj je ulilo dodatno samopouzdanje, a Serenu dodatno pokolebalo.

Bilo je 3:3, da bi Stosur napravila brejk za 4:3. Potom je osvojila naredni gem na svoj servis. Poljuljana Serena Vilijams servirala je za ostanak u meču. Australijanka je imala dvije meč lopte, ali je Amerikanka uspjela da dođe do izjednačenja. Međutim, to je bilo sve. Treću meč loptu Stosr ukoristi i pravi najveći uspjeh u svojoj karijeri.

Serena Vilijams, koja je dva puta trijumfovala na ovom turniru, nije bila previše razočarana. Priznala je da je izgubila od bolje.

"Prije šest mjeseci sam bila u bolnici, a sada stojim ovdje", rekla je Serena Vilijams, koja je na kraju meča imala još jedan nesportski potez - nije se rukovala sa sudijom.

Samanta Stosur, 31-godišnja djevojka iz Brizbejna, igrala je prošle godine finale Rolan Garosa, ali nije uspjela. Sada jeste.

"Srećna sam što sam odigrala na ovakvom nivou na ovom turniru. Još kao mala sanjala sam da ću jednoga dana biti ovdje", rekla je Australijanka.

(MONDO - foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC