• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mediji: Meteorolozi pogriješili - uragan je Nole

Svjetske agencije i drugi mediji utrkuju se ko će više da nahvali Đokovića. "Pojeo je Nadalovo samopouzdanje", kaže se u "Asu".

 Mediji: Meteorolozi pogriješili - uragan je Nole Izvor: MONDO

Svjetske agencije opširno su noćas izvještavale o trijumfu Novaka Đokovića na US openu, ističući da je pobjedom nad Rafaelom Nadalom pokazao da je zaista najbolji teniser na svijetu.

Đoković je pobijedio Nadala - 6:2, 6:4, 6:7 (3:7), 6:1.

Pogledajte foto-galeriju!

Agencija Rojters je navela da je Đoković nadigrao Nadala i da je pokazao majstorstvo u taktici i preciznosti, napominjući da mu je to prva titula na US openu, pošto je prethodno dva puta bio savladan u finalu.

Nadal, ma koliko da se trudio, nije uspio da stane na put Srbinu, koji je igrao na izuzetno visokom nivou uprkos jakom vjetru, dodala je britanska agencija.

Agencija AP je naglasila da je Đoković odigrao skoro savršen meč i da se u brilijantno vratio u igru, "šetajući" Nadala iz jednog u drugi ugao terena.

Meč je trajao četiri sata i deset minuta, navela je američka agencija, napominjući da su Đoković i Nadal odigrali na desetine poena tokom kojih su razmijenili i do 15 udaraca.

Francuska agencija AFP osvrnula se na tajm aut koji je Đoković tražio na početku četvrtog seta, kao i na njegovu izjavu da "nije nepobjediv".

Ali ta skromnost nije spriječila 24-godišnjaka, tenisera broj jedan, da već razmišlja o novim izazovima, dodaje AFP.

I drugi svjetski mediji na svojim elektronskim izdanjima utrkivali su se u hvalospjevima upućenih Đokoviću.

Novak je prosto "pojeo" samopouzdanje Rafaela Nadala pobijedivši ga šesti put ove sezone i to tamo gdje najviše boli - u finalu US opena, gdje je Nadal branio titulu, ocijenio je madridski "As" u tekstu pod naslovom "Đoković ponovo razorio nemoćnog Nadala".

"Sjenka prethodnih pet poraza koje je pretrpio od Đokovića ove godine nadvila se nad igru Nadala u prva dva seta, iako je u trećem uspio da uzvrati udarac zahvaljujući svojoj borbenosti", ocijenio je "As".

Novinar madridskog lista smatra da je medicinski tajm aut, kojeg je Đoković zatražio u četvrtom setu, odlučujuće uticao na igru Španca "čiji se ritam prekinuo".

Francuski "Lekip" nazvao je Đokovića "uraganom" koji je oduvao Nadala i protutnjao Njujorkom.

"Meteorolozi su ovog puta pogriješili u Njujorku. Uragan koji je bio predviđen za 28. avgust prošao je Njujorkom i Flašing Medousom 12. septembra. Ime uragana - Nole", kaže se u francuskom listu i dodaje da taj uragan "tutnji od početka godine i nema namjeru da stane".

"Prošao je kroz Melburn, Dubai, Indijan Vels, Majami, Beograd, Madrid, Rim, London i Montreal, da bi sada srušio Nadala osvojivši četvrtu gren slem titulu", kaže se u francuskom listu.

(Tanjug, foto Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC