• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bila je svjetska šampiona, a sad zvijezda najpopularnije serije: Niste znali da bivša bokserka istražuje ubistva!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Svojevremeno je prebijala protivnice u ringu, a danas je gledamo kako istražuje ubistva na Aljasci!

 Bokserka Kali Reis glumi u seriji True Detective Izvor: YouTube/Max/printscreen

Svojevremeno jedna od najjačih žena na svijetu, bivša bokserka Kali Reis (37), danas gradi potpuno novu karijeru! Posljednjih godina mogli smo da je vidimo u nekoliko filmskih i serijskih ostvarenja, a čini se da joj je glumačka karijera u velikom zaletu! Prethodnih nedjelja ljubitelji serije Pravi detektiv, odnosno "True Detective" kako se zove u orginalu, mogli su da je vide u jednoj od glavnih uloga, uz maestralnu Džodi Foster.

Kali Reis, koja je svojevremeno držala šampionske pojaseve u organizacijama WBA, WBO i IBO, u četvrtoj sezoni popularne serije glumi policajku u izmišljenom gradu na Aljasci. Zajedno sa Foster na nju pada teret da riješe misteriozne smrti u naučnom centru nedaleko od grada, a ovo je ubjedljivo najveći glumački izazov sa kojim se Reis srela u dosadašnjoj karijeri. Mnogi čak nisu ni znali da se bavi glumom prije pojavljivanja u izuzetno popularnoj seriji koja bi mogla da joj otvori vrata još nekim velikim projektima.

Pogledajte kako izgleda Kali Reis:

Kali Reis je rođena na Rod Ajlendu, a preci su joj sa Zelenortskih Ostrva. Takođe, ona porijeklo vuče i od domorodaca sa američkoj kontinenta, na šta je posebno ponosna i što često ističe u svojim javnim nastupima i na svojim profilima na društvenim mrežama. Još kao dijete se zaljubila u boks, a prvu profesionalnu borbu imala je 2008. godine i lako je nokautirala svoju protivnicu. Borila se sve do novembra 2021. godine, kada je trijumfom nad Džesikom Kamarom objedinila šampionske titule u različitim organizacijama.

Svojevremeno je Kali Reis imala priliku da postane i neprikosnovena šampionka, pošto se sa Sesilijom Brekhus 2018. godine borila za pojas u svih pet organizacija. Nije uspjela da pobijedi, tačnije poražena je odlukom sudija, a to je bio jedan od njenih sedam neuspjeha u profesionalnoj karijeri. Zanimljivo, Kali Reis nijednom nije nokautirana, a pored sedam poraza sudijskim odlukama ima i jedan remi - sa druge strane tu su čak 19 pobjeda, od kojih 13 odlukom sudija, pet nokautom i jedna zbog suspenzije protivnice.

Sada su bokserski dani davno iza Kali Reis, pošto je 2022. godine odlučila da se posveti drugim stvarima u životu. Uzeta su joj tri šampionska pojasa, ali čini se da Amerikanka ne mari previše. Utjeha joj je sigurno i dobar početak u glumačkoj karijeri, gdje je nasledila Metjua Mekonahija, Vudija Harelsona, Kolina Farela, Maheršalu Alija i druge svjetski poznate glumce koji su imali uloge u prethodnim sezonama serije Pravi detektiv.

(MONDO/D. N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC