• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pilić: Nole degradirao Nadala

Nikola PIlić oduševljen novim uspjehom Novaka Đokovića.

 Pilić: Nole degradirao Nadala Izvor: MONDO

U intervjuu "Nezavisnim novinama" Nikola Pilić rekao kako je oduševljen novim uspjehom Novaka Đokovića. Posebno je bio impresioniran igrom Đokovića u finalnom meču.

"Novak je igrao svjetski tenis kao broj jedan na svijetu. Dominirao je tokom čitavog meča iako je duel trajao četiri sata. Nadal je drugi igrač svijeta, ali Novak ga je pobijedio u svim elementima teniskog znanja. U elementima u kojima je Nadal godinama sve dovodio do ludila Novak mu je očitao lekciju. To su kutovi, dijagonale, top spinovi... Odlično je reternirao, profitirao je sa servisom u posljednjih 12 mjeseci. Ljevoruki servis Nadala mu nije zadavao problem. Prema tome, čitav meč je bila Novakova dominacija. Mogao je dobiti meč i sa 3:0, ali je jedna bekend paralela otišla van za dva centimetra. Od Rafe je radio ono što mi zovemo, osmica, odnosno tjerao ga je da ide lijevo-desno, što niko nije radio dosad. Teško mi je reći, ali degradirao ga je i to baš u elementima u kojima je Nadal bio najjači", rekao je Pilić i dodao da je vjerovao u Đokovićev uspjeh i u polufinalu kada je Federer bio nadomak trijumfa.

"Jesam. Međutim, kod 5:3 za Federera mislio sam da je meč gotov, a mislim da je i Novak tako mislio. Kada je napravio đus i spasio drugu meč loptu kola su krenula nizbrdo za Federera, a Novak je preuzeo kontrolu. Možda bi i bilo gotovo da je Federer drugačije servirao. Ali, Novak je pobjednik US opena i ovo je godina koja će ostati u istoriji tenisa. Za 10 mjeseci samo je dva puta pogriješio i ima skoro 15.000 ATP poena. Ponosan sam jer smatram da je Novak kod mene naučio tenis, ili većinu tenisa. Izuzetno mi je drago da je jedan od mojih igrača prvi na svijetu", rekao je Pilić. (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC