• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije još za penziju: Voljeli ga kao Dončića, sad opet skače kao da je mladić!

Treći put ove sezone uspio je Peter Prevc da upiše podijum i drugo mjesto u Lahtiju.

 Peter Prevc drugi u Lahtiju Izvor: Profimedia/IMAGO

Kakav smo dan imali u Lahtiju! Nakon prvog dana takmičenja u Finskoj gdje je pobjedu odnio Lovro Kos sada je trijumf pripao Janu Herlu. Ipak čak i pored druge pobjede za Herla ove sezone možda je i veća priča bio Peter Prevc koji je treći put ove godine bio drugi. Sjajni veteran koji če na kraju sezone u penziju opet je oduševio. 

Čovjek kog koji je prije desetak godina dominirao Svjetskim kupom i bio popularan poput Luke Dončića u Sloveniji sada je opet u sjajnoj formi i skakao je 128,5 i 131 metar, ali je na kraju dva boda više imao Herl. Na trećem mjestu bio je Aleksandar Zniščol, što je prvi podijum za Poljake ove sezone. 

Ostali smo i u neizvjesnosti kada je Svjetski kup u pitanju pošto je Rjoju Kobajaši bio peti i smanjio je zaostatak za prvoplasiranim na tabeli Štefanom Kraftom koji je na kraju bio osmi. Naravno mora se pomenuti i 51-godišni Norijaki Kasai koji je opet došao do bodova i bio je 28.

Van druge serije završili su Kamil Štoh, Pjotr Žila, Karl Gajger, Danijel Čofening, ali treba pomenuti da su vremenski uslovi bili jako loši i da je takmičenje trajalo dva i po sata pa su mnogi skakači morali da izvedu skok po jako lošem vremenu. Đovani Bresadola je briljirao u drugoj seriji i pomjerio se nagore za 13 pozicija, dok je Manuel Fetner napredovao 12 pozicija. Mladi Konstantin Šmid je pao za 14, Kristofer Sundal za 16 pozicija, Halvor Egner Granerud za 11, a Domen Prevc je eliminisan zbog neispravnog odijela.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC