• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Dubl Srbe vratio u život!

Kralj je živ! Srpski dubl Zimonjić/Troicki vratio je Srbiju u igru poslije 0:2 u petak. U nedjelju su im potrebne obje pobjede u singlu...

 DK: Dubl Srbe vratio u život! Izvor: MONDO

Nema predaje!

U petak je Srbija, poslije dva poraza u singlu, bila "na aparatima", ali ju je dubl u subotu vratio u život! Srbija je i dalje u igri za odbranu titule u Svjetskoj grupi Dejvis kupa.

Nenad Zimonjić i Viktor Troicki pobijedili su Huana Inasija Čelu i Huana Monaka maksimalnim rezultatom 3:0 (7:6, 6:4, 6:2), pa je sada rezultat polufinala protiv Argentinaca 1:2!

Odluka će pasti u nedjelju, kada bi prvi singl trebalo da igraju Troicki i Huan Martin Del Potro, a ako ne bude gotovo, odnosno ako Troicki izjednači na 2:2, uslijediće dramatičan peti duel u kojem će se sastati Janko Tipsarević i David Nalbandijan.

Sve ovo mogli bi da "poremete" selektori dve reprezentacije, koji do sat vremena prije početka mečeva imaju pravo da naprave izmjene, a navijači Srbije nadaju se da će se u nedjelju od 14 časova na terenu Beogradske arene pojaviti najbolji igrač svijeta Novak Đoković, koji u petak nije nastupio, ali i dalje ima "svoje" mjesto na prvoj tabli.

U prvom setu, u dramatičnom taj-brejku, naš dubl bio je smireniji i koncentrisaniji - 7:6 (7:4). Do tog trenutka, nijedan tim nije imao ni brejk loptu! U taj-brejku, srpski dubl poveo je 3:0, argentinski uzvratio sa četiri uzastopna poena, ali su posljednju riječ imali Zimonjić i Troicki, koji su sa četiri poena u nizu došli do dragocjenog vođstva.

U finišu prvog seta, atmosfera su prilično zakuvala u Areni, što su poslije pozorišne atmosfere u petak i zahtjevali članovi srpskog Dejvis kup tima, ali je onda došlo do paradoksalne situacije da su sa srpske klupe smirivali publiku!? Za to vrijeme, argentinski navijači radili su ono što najbolje znaju - navijali fudbalski.

U drugom setu, prvo je Srbija stigla do brejk lopte pri rezultatu 1:1, ali je Argentina prva napravila brejk i povela 4:1. Tu su se Zimonjić i Troicki zainatili i vezali pet gemova u nizu za 6:4 i vođstvo od 2:0 u setovima. Zimonjić je vodio glavnu riječ, što je bilo i očekivano poslije slabog nastupa Troickog u petak protiv Nalbandijana.

Vremenom, samopuzdanje Troickog poraslo je i on je sjajno odigrao nekoliko ključnih poena, što je bio uvod u potpunu dominaciju srpskog tima u trećem setu.

Kako su završili drugi, tako su Zimonjić i Troicki otvorili treći set, u kojem su odmah napravili brejk i potom ga rutinski čuvali do 4:2, kada su "napali" servis Čele, brejknuli ga (5:2) i onda odmah završili posao i dobili prvi zajednički meč u Dejvis kupu poslije dve i po godine - 6:2!

Dakle, kralj je živ!

Srbiju sada još dve pobjede u singlu dele od finala od 2. do 4. decembra, poslije katastrofalnog ishoda u petak, kada su Argentinci dobili oba singla.

Ako nismo navikli na 0:2 u petak, rezultat 1:2 poslije dva dana nije do sada bio "ništa strašno" za Srbiju. Podsjetimo, prošle sezone i Česi u polufinalu i Francuzi u finalu, imali su prednost pred nedjelju u Areni, ali su potom gubili oba singla.

Imaju li srpski momci snage za treći uzastopni "kambek"? Nadamo se da imaju!

"Ovo mi je trebalo, ovakva pobjeda. Zaista bila je sjajna atmosfera, igrali smo odlično i zasluženo pobijedili. Nadam se da ćemo preokrenuti sve u našu korist sutra i doći do novog finala", rekao je Troicki.

Njegov partner, Zimonjić, nada se da će Srbija u nedjelju moći da računa na svjetskog Broja 1.

"Drago mi je da smo odigrali ovako. Odlično je to i zbog Viktora, zbog njegovog samopuzdanja, ukoliko bude morao da igra u nedjelju. No, nadam se da će Novak biti u mogućnosti da igra, ništa još nije gotovo. Ovo je ljepota igranja u Dejvis kupu. Danas je publika bila fenomenalna, a mi ćemo dati sve od sebe i nadamo se da ćemo od publike dobiti podršku koju zaslužujemo kao šampioni svijeta i u nedelju", rekao je najiskusniji u srpskom timu.

Selektor Bogdan Obradović rekao je:

"Lakše se diše. Drago mi je što je Nenad odigrao fenomenalno i što se Viktoru podiglo samopouzdanje".

Na pitanje: "Da li će igrati Novak u nedjelju?", selektor je ostao nedorečen.

"Što se tiče Novaka, on nam pomaže samim tim što je ovdje sa nama. Važno je da je u timu, da nas podržava. Novak će probati da udari par loptica danas, da vidi kako se osjeća... Vidjećemo".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC