• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Troicki: Koliko? Zimonjić: Osmica!

Poslije pobjede u dublu u srpskom timu vlada dobra atmosfera. Nenad vjeruje u konačni trijumf Srbije, a Viktor da mu se vraća samopouzdanje.

 Troicki: Koliko? Zimonjić: Osmica! Izvor: MONDO

Viktor Troicki poražen je u petak od skoro 60 mjesta slabije rangiranog tenisera od sebe, ali je dan kasnije bio dovoljno hrabar i imao je podršku saigrača da izađe na teren zajedno sa Nenadom Zimonjićem u odlučujućem meču.

“Sinoć je pala odluka da ću igrati ja", počeo je Troicki, kojem nije bilo svejedno zbog lošeg izdanja u petak protiv Davida Nalbandijana.

Ali, nije bježao od odgovornosti.

"Pitali su me kako se osjećam, rekao sam da bih volio da igram i kada bi mi se ukazala prilika da bih dao sve od sebe. Bila je moja inicijativa da igram. Ovo je bio veoma važan poen za nas, da ostanemo u meču, a meni pobjeda znači mnogo na planu samopouzdanja”, rekao je 16. teniser svijeta i apostrofirao da je publika bila fantastična.

Nenad Zimonjić se složio u ocjeni da su navijači bili znatno bolji nego u petak, a onda ih pozvao da dođu u nedjelju. Prvo je rekao u 14.30, pa u 12.30. Iz petog puta pogodio je da prvi meč u nedjelju počinje u 14 časova.

“Neka publika dođe pola sata ranije, da nas sačeka u nevjerovatnoj atmosferi koja dočekuje košarkaše ili odbojkaše. Mislim da smo to zaslužili. Nikada se nismo našli u ovakvoj situaciji, ali sam veliki optimista. Interesantno je da se ništa ne dešava onako kako smo predvidjeli prije početka polufinala”, rekao je Zimonjić i dodao:

“Bio je ogroman pritisak na Viktoru i na meni, njemu da igra mnogo bolej i sigurnije, a ja sam imao pritisak da moram što više da mu pomognem. Bilo je kritičnih situacija, ali bilo je i dobrih momenata, kao na primjer kada smo dobili osam gemova za redom”.

“Koliko?”, presjekao ga je Viktor.

A, svi znamo tu “bezobraznu” rimu

“Osmica”, nije se dao Nenad, koji je poslije na pitanje Troickom kako da Tipsarević pobijedi Nalbandijana dobacio:

“Da osvoji posljednji poen”.

Dobra atmosfera vlada u srpskom timu, imali su priliku da se uvjere i predstavnici medija.

Optimista je i Bogdan Obradović, koji je sa novinarima razgovarao pošto je Novak Đoković završio trening.

“Za vrijeme treninga Janko se smijao da Novak nije promašio dve loptice. Zaista je u fenomenalnom udarcu. Nad tim što on igra svi mi koji smo dugo u ovom sportu možemo da stavimo prst na čelo. Ne mogu da pomislim ni u najnegativnijim mislima da on može da izađe na teren i izgubi”, rekao je Obradović, mada nije želio da potvrdi da li će prvi teniser svijeta sutra izaći na meč.

“Mi smo se sada uzdigli, sve je izjednačeno, ali mislim da na neki način imamo prednost zbog naše publike. Taktički dobar potez je bio što je Janko preskočio dubl. Razgovarao sam do dugo u noć sa Tipsarevićem, jednostavno je izgorio u želji da dobije Del Potra. Svjestan je svojih grešaka u tom meču i nije mu palo samopouzdanje, želi da igra te velike mečeve”, dodao je selektor Dejvis kup tima Srbije.

Za razliku od petka, kada je rekao da je publika bila mirnija nego u pozorištu, sada nije imao primjedbi. Naprotiv…

“Sigurno da jesam zadovoljan, apsolutno razumijem publiku koja je takođe indisponirana kada igraču ide loše. Danas nas je emotivno podigla. Možda smo malo i gazili pravila ITF, igrači na terenu su dizali publiku, što im nije dozvoljeno, ali gospoda iz ITF nam je malo progledala kroz prste”.

Tokom konferencije za medije dobro su bili raspoloženi i članovi argentinskog tima. Kažu da su optimisti.

“Obično se osjećam loše poslije poraza, ali imamo još uvijek šanse. Del Potro igra dobro, vjerujemo u naš tim i pobjedu”, rekao je Huan Monako, dok je selector Tito Vaskez otvoreno priznao da se nada da peti meč u nedjelju neće biti igran.

(A. P. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC