• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Đoković predao, Argentina u finalu!

Novak Đoković morao je da preda presudni meč polufinalnog duela Dejvis kupa. Argentina je u finalu, Srbija nije više šampion.

 DK: Đoković predao, Argentina u finalu! Izvor: MONDO

Kakva šteta!

Bolni uzvik Novaka Đokovića prilikom jednog poena, u trećem gemu drugog seta, značio je i eliminaciju reprezentacije Srbije u polufinalu Dejvis kupa za 2011. godinu.

Zvanični šampion ovog takmičenja "pao" je pred svojim navijačima u Beogradskoj areni, u finale sa Španijom od 2. do 4. decembra otišla je Argentina.

Novak Đoković - Huan Martin Del Potro 7:6, 3:0, predaja... Gosti su pobijedili ukupnim rezultatom 3:2, jer je kasnije Huan Monako predao meč Janku Tipsareviću pošto je Srbin dobio prvi set 6:2.

Srbija je poslije trijumfalne 2010. godine, u kojoj je prvi put u svojoj istoriji postala prvak svijeta, ovog puta zaustavljena u polufinalu, što zbog loše forme, što zbog umora i povrede najboljeg tenisera. Jer, iako se čuda događaju, bilo je uopšte teško zamisliti da će se "orlovi" vratiti poslije 0:2 u petak.

Da se to neće dogoditi, moglo je da se nasluti još tokom prvog seta između Đokovića i Del Potra, jer je Srbin bio vidno nervozan, a tokom svake pauze pokušavao je da isteže leđa. Uprkos svemu, držao se do finiša prvog seta, koji je izgubio u taj-brejku.

Brzo poslije toga, kleknuo je na koljena, potom legao na leđa, prišao mu je i Del Potro, a u cijeloj toj gužvi selektor Argentine Tito Vaskez okrenuo se prema navijačima svog tima i gestikulacijom pokazao da Novak neće nastaviti, odnosno da su "gaučosi" u trećem finalu...

Bio je to tek treći poraz Đokovića ove sezone, a drugi predajom.

Nastup nedovoljno oporavljenog Đokovića doveo je u pitanje odluku stručnog štaba da ga, ipak, pošalju na teren. Selektor Bogdan Obradović je konstatovao poslije meča da je "trening jedno, a meč sasvim nešto drugo", pa stoga i ostaje pitanje da li je, možda, bilo racionalnije odlučiti se za zdravog Viktora Troickog, bez obzira na to što on u četiri meča do sada nije uspio da pobijedi Del Potra.

"Novak je istegao međurebarni mišić, oporavljao se, mislio je da može da odigra i pomogne timu, ali jedno je odraditi trening, a drugo igrati meč... Đoković nije mogao da nastavi, i uprkos svemu čestitam mu na njegovoj želji da izađe na teren", izjavio je selektor Bogdan Obradović nakon predaje meča.

"Radili smo istezanje na klupi za vrijeme prvog seta, kako bi što manje osjećao bol, ali ta povreda iziskuje više vremena".

Šta dalje?

"Imamo dobar kompaktan tim, mlad, treba nam strpljenje, čekamo žrijeb".



Del Potro poveo je protiv Đokovića u 1:0, a da u cijelom setu nije bilo ni brejk lopte na obje strane.

Delpo i Nole otišli su u taj-brejk, gdje je Argentinac prvi napravio "mini brejk" za 5:4, poslije čega je došao do dvije set lopte (6:4). Ipak, Del Potru se stegla na prvu set loptu, čist volej poslao je pravo u Đokovića, koji je uspio da ga lobuje i potom rutinski dobije poen (6:5).

Novak je tako vratio "mini brejk" i dobio dva servisa da preokrene situaciju u svoju korist, ali je Del Potro već u narednom poenu, odigrao odličnu razmjenu i riješio set u svoju korist poslije 70 minuta.

Ispostavilo se da je "to bilo to", što se tiče Đokovićevog otpora, odnosno da je povreda "međurebarnog mišića", zbog koje je imao problema i u finalu US Opena protiv Rafaela Nadala, bila jača.

Argentinci idu u finale, dok Srbija čeka srijedu i žrijeb za prvo kolo Svjetske grupe Dejvis kupa za 2012. godinu. Mogući protivnici su Italija, Austrija, Japan, Švedska, Hrvatska, Kanada ili Izrael, odnosno Švajcarska ili Australija.



Rezultat u duelu Srbije i Argentine poslije dva dana bio je 2:1 u korist gostiju.

Argentina je povela u petak rezultatom 2:0, jer su Nalbandijan i Del Potro bili bolji od Troickog i Tipsarevića. Đoković tada, još neadaptiran na vremensku razliku u odnosu na Njujork, ali i umoran, povrijeđen, nije bio u stanju da igra protiv Nalbandijana, pa je Troicki otvorio duele u Areni, nažalost neuspješno.

Dan kasnije, dubl Nenad Zimonjić/Troicki vratio je nade "orlovima" da mogu u finale, ubjedljivom pobjedom nad Huanom Inasijom Čelom i Huanom Monakom.

Prošle sezone, Đoković je pobjedama u prvom singlu u nedjelju najavljivao preokrete i protiv Čeha u polufinalu i protiv Francuza u finalu. Potom su prvo Tipsarević, pa Troicki donosili velike pobjede srpskom timu.

Ove godine, taj scenario nije ponovljen...

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images, TSS, Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC