• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Nisam ljut, samo razočaran

"Razočaran sam što sam završio na ovaj način, ali pokušao sam da igram najbolje što mogu", izjavio je Novak Đoković pred novinarima.

 Đoković: Nisam ljut, samo razočaran Izvor: MONDO

Srpski najbolji teniser Novak Đoković na konferenciju za medije došao je zajedno sa doktorom reprezentacije Zdenkom Milinkovićem, ali u ovom trenutku ništa o ozbiljnosti povrede nisu mogli da kažu.

"Nisam ljut, samo sam tužan i razočaran", rekao je Đoković, nakon što je bio primoran da preda meč Huanu Martinu Del Potru.

To je značilo i da će Argentina ove sezone igrati finale Dejvis kupa protiv Španije, odnosno da se vladavina Srbije u tom takmičenju završava porazom u polufinalu. Bio je to, ujedno, prvi poraz Srbije u Dejvis kupu poslije dvije i po godine.

Đoković je prokomentarisao i zajedničku odluku tima da nastupi on, a ne Viktor Troicki.

"Duboko u sebi vjerovao sam da mogu da pobijedim, ali sa takvim serverom u ovom momentu nisam mogao da izađem na kraj. U životu nisam imao meč toliko poteškoća da vratim servis protivniku, iako sam ja jedan od najboljih riternera na svijetu", rekao je Đoković i dodao:

"Del Potro je na visokom nivou. Ne kažem da sam zdrav mogao da ga pobijedim, ali definitivno sam se borio do kraja", rekao je Đoković koji je dobio aplauz od svih u Areni i kroz hodnike kada je iz svlačionice do konferencijske sale.

Iako su prema sopstvenom priznanju prvi znaci bolova u leđima počeli još na startu turnira u Njujorku, a u finalu US Opena je sa nekoliko pokreta dodatno isporvocirao povredu, Novak je samoinicijativno u nedjelju izašao na teren.

"Nisam imao dovoljno vremena da se oporavim, iako sam vjerovao kao i ostatak tima da mogu da pobijedim. Bio sam svjestan važnosti meča. Zajedno smo odlučili, ali na kraju je bila moja posljednja da izađem na teren. Preuzeo sam odgovornost na sebe i dobio podršku svih u reprezentaciji. Mislili smo da imam više šansi protiv Del Potra koj je igrao odličan tenis, da je možda mojih 60 odsto, koliko sam mogao da pružim, bolje od Viktorovih 100 odsto u ovom momentu. Ali, ispostavilo se da je to bila pogrešna odluka",
dodao je prvi teniser svijeta.

Srpski teniseri intimno nisu bili zadovoljni navijanjem u Areni, ali Huan Martin del Potro je rekao da je uživao u atmosferi, čak i da je izgubio.

"Bio je to lijep meč za gledanje i uživanje. Čak i da sam izgubio publika je bila zaista sjajna. Argentina je zasluženo u finalu",
rekao je Del Potro i dodao da je imao povjerenja u svoje udarce.

Na pitanje da li je srećan uprkos pobjedi na ovakav način visoki Argentinac je diplomatski odgovorio:

"Mi kao tim smo srećni. Tužan sam zbog Novaka, jer mi smo u dobrim odnosima. Nadam se da će se brzo oporaviti i da će nastaviti sa dobrom sezonom, kao i da zadržati poziciju broj jedan".


(A. P. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC